BFF: Sarp Dakni Astro & Juno & Roko & Oli ile

Müzik Yazarı, Editör, DJ ve Tanış Onunla Hareketi’nin kurucusu Sarp Dakni köpeklerini nasıl sahiplendiğini ve onlar için yaptığı tercihleri anlatıyor. 

Röportaj: Ceren Arseven

Evinizde yaşayan hayvan dostlarınızı nasıl sahiplendiniz?

Pöti’yle başlayan ve son olarak Oli ile devam eden süreçte, bugüne kadar altı köpeği, farklı barınaklardan ya da terk edildikleri sokaklardan evlat edindim. Başlangıçta köpeklerin dünyasından o kadar habersizdim ki, barınakları bile bilmiyordum. Köpek eğitmeni arkadaşım beni büyük bir barınağa götürdü ve Pöti’yi binlerce köpeğin içinde hemen
fark ettim. Kendini sevdirmeyen, hayata küsmüş bir köpekti. Onu hiç düşünmeden hemen oradan çıkardım. Dede’yi kaldığı barınaktaki en yaşlı köpek olduğu için evlat edinmiştim. Astro, damızlık olarak kullanılan annesi barınağa bırakıldığında orada doğmuş bir köpekti. Tüm ailesini sahiplendirmek için kurtardım ama Astro’yu kimseye veremedim. Juno, üst üste terk edilmiş, hem damızlık hem de otopark köpeği olarak kullanılmış bir Alman Kurdu’ydu. Sokakta ne yapacağını bilmez halde bulundu ve aileye katıldı. Roko, küçücük cüssesine rağmen terk edildiği barınakta müthiş mücadele vermiş ve hayatta kalmış bir köpekti. Hastalandığında fark edildi ve onu da ölümden son anda kurtardım. Son olarak Oli’yi de sahiplendirmek için sokaktan kurtarmıştım. Ancak aramızda kurulan hızlı bağ onu da ailenin bir üyesi yaptı. Pöti ve Dede’yi yaş/sağlık sorunlarından kaybettik. Diğer dört çılgınla yola devam…

İsimlerini nasıl koydunuz?

İsimler konusunda uzun uzun düşünmeyi, bu isimlere anlamlar yüklemeyi sevmiyorum. Kısa ve kolay isimleri tercih ediyorum. Tüm köpeklerimin isimlerini rastgele koydum. Aralarında bu anlamda tek istisna Dede oldu. Onu evlat edindiğimde çok yaşlı bir köpekti, dolayısıyla onun adının bir esprisi vardı.


 



SARP’IN TERCİHLERİ

“Çok uzun yıllar boyunca, güçlü ve dayanıklı olduğu için Ferplast Ergocomfort tasmaları tercih etmiştim. Son birkaç senedir, tasarımlarını çok başarılı bulduğum EzyDog ve Zee.Dog tasmaları kullanıyorum.”
EzyDog Double Up Çift Halkalı Köpek Boyun Tasması X Large Candy
EzyDog Double Up Çift Halkalı Köpek Boyun tasması; petburada.com.
 


“Köpek kıyafetleri için tercihim Zee.Dog, Jeans for Pets ve alphadog.”

Alphadog Design Thunder Köpek Tulum Yağmurluk

Alphadog yağmurluk, dogandthecity.com.

 


“Senelerce yatak konusunda istediğim gibi bir tasarımla karşılaşmadım. Fakat Zee.Bed’ler bu konudaki fikrimi değiştirdi. Köpeğin şeklini alan viscoelastic bazlı bu yataklar, tüy toplamıyor, koku yapmıyor ve mikrofiber kılıfları rahatlıkla yıkanabiliyor.”

Zee.Bed - Köpek Yatağı - Zee.Dog - Wuufbox Cafe & Shop
Zee.Bed büyük köpek yatağı, wuufbox.com.
 


“Günün her saatinde, ne yapıyor olursam olayım zaten aynı şeyleri giyiyorum. İki beden büyük, desensiz ağırlıklı olarak gri tonlara sahip hoodie’ler ve onları tamamlayan jogger’lar. Yine olabildiğince rahat ve hafif sneaker’lar tercih ediyorum.”


H&M kapüşonlu üst, www2.hm.com.

Adidas Ozweego pure sneaker, adidas.com.tr
 

İlgili Makaleler