Biletinal “Dünya Tiyatro Günü”nü Teknolojisiyle Destekliyor

Dünya Tiyatrolar Günü ülkemizde bu yıl ilk defa ‘Tiyatro izlemeyen kalmasın’ sloganıyla festival havasında kutlanacak. 3 gün boyunca 81 ilde, 17’si çocuk temalı olmak üzere 199 tiyatro gösterisi perdelerini tiyatroseverler için sembolik ücretlerle açacak. Türkiye’nin teknoloji odaklı etkinlik biletleme platformu Biletinal da festivali teknolojisi ile destekleyecek.

Dünya Tiyatro Günü tam 61 yıldır aralıksız olarak kutlanıyor. Dünya çapında kutlanan bu özel günde, birçok sanat grubu ve tiyatro, kapılarını izleyicilerine büyük bir coşkuyla açıyor. Bu yıl Dünya Tiyatrolar Günü ülkemizde çok daha etkin bir şekilde kutlanacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları ve özel tiyatroların işbirliği ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında 3 günlük Tiyatro Festivali gerçekleştirilecek. Festival kapsamında tiyatro severler 25-27 Mart tarihlerini kapsayan 3 günde ve 81 ilde 17’si çocuk temalı olmak üzere 199 oyunu sembolik ücretlerle izleyebilecek.

Bu yıl gerçekleştirilen özel bir çalışma ile aynı anda ‘perde’ diyecek 199 oyunun biletleri ise Türkiye’nin teknoloji odaklı etkinlik biletleme platformu Biletinial ile tiyatroseverlere sunulacak. Özel indirimler ile izleyicilere sunulacak tiyatro biletleri, Biletinal uygulamasında her şehre uygun olarak kategorize edilerek seçim yapma işlemini kolaylaştırılacak.


“Gücümüz teknolojimizden geliyor”

Türkiye genelinde ve KKTC’de 300’den fazla sinema, 2000’den fazla salon ve 220.000’den fazla koltuk kapasitesiyle hizmet sunduklarını söyleyen Biletinial CEO’su Ulaş Uslu, festival süresince biletlerin indirimli satışa sunulacağı bilgisini verdi. Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’un açıkladığı üzere ‘Dünya Tiyatrolar Günü’, bu yıl 3 günlük bir festival şeklinde kutlanacak. Festival, Devlet Tiyatroları’nın yanı sıra özel tiyatroların da katılımıyla gerçekleştirilecek. Biletinal olarak biz de teknoloji alt yapısı üzerine kurulu yazılım ağımız ve bu alandaki 10 yıllık tecrübemizle Dünya Tiyatrolar Günü’nün festival havasında kutlanmasına tam destek vereceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız öncülüğünde Devlet ve özel tiyatrolar ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinde tiyatroseverlerin görmek istedikleri oyunlara hızlı ve kolay ulaşmalarını sağlıyoruz. www.biletinial.com’u ziyaret ederek bulunduğunuz şehri seçip dilediğiniz oyuna indirimli bilet alabilir, yaşadığınız şehirdeki tüm etkinliklere de yine tek bir tuşla ulaşabilirsiniz.’’

İlgili Makaleler