Birce Akalay Yeni Koleksiyonu “Deep Sea” Fine Bijoux ile Yaza Damgasını Vuracak

Geçtiğimiz yıl kendi mücevher koleksiyonu ile Birce Fine Jewellery markasını yaratan ve sıra dışı tasarımları ile beğeni toplayan başarılı oyuncu Birce Akalay, 2022 İlkbahar & Yaz sezonu için bu kez deniz kabuklarından esinlendiği ikinci koleksiyonu “Deep Sea” ile tasarım yolculuğunda emin adımlarla ilerliyor.
 
Yaşam ve sanattan aldığı ilhamı, zanâat ve kendi hikayeleri ile birleştiren Birce Akalay, Deep Sea Fine Bijoux koleksiyonunda bu kez deniz kabuklarından ve derin denizin bizlere sunduğu eşsiz güzelliklerden esinleniyor.
Deep Sea Koleksiyonu’nun ana temasını oluşturan; muhteşem deniz canlılarına ev sahipliği yapmış gerçek deniz kabuklarının doğal formunun bire bir transfer edilerek yeniden yorumlandığı kolye uçları ve küpeleri, zincirler, tasmalar, doğal taş ve inci kolyeler tamamlıyor.


 

Her biri bir diğerinden bağımsız formda, bronz üzeri altın kaplama olarak sayılı edisyonda üretilen ve gerçek birer heykelcik duygusu veren tasarımlar; akik, hematit, labradorit gibi doğal taşlar ve inciler ile bezeniyor.
 
 
Başarılı oyuncu, Deep Sea koleksiyonunu şöyle tanımlıyor: “Yaşamımızda aslında suya duyduğumuz kadar ihtiyaç duyduğumuzu düşündüğüm kavramları, bakış açılarını ve dileklerimi, tıpkı sırlarını ve hayranlık duyduğumuz incilerini içlerinde sabırla saklayan ve dönüştüren deniz kabuklarının dilinden, zaman zaman onları kişileştirerek bazen de onları elçi olarak seçerek  paylaşmak istedim. Kusurlarıyla tamamlanmış ve bu sayede mükemmel olduklarını düşündüğümden, bence hepsi  göz alıcı güzellikteler.”

 

Her biri el yapımı, 44 parçadan oluşan Deep Sea koleksiyonu; 1 Nisan itibariyle markanın online mağazası birceakalaydesign.com’da satışa sunuldu. Birce Akalay tasarımlarını görmek isteyenler için ise Deep Sea koleksiyonunun Nisan sonu itibariyle Beymen Zorlu ve Mutlu Mikrop Akmerkez mağazalarında da satışa sunulacağının müjdesini verdi.

İlgili Makaleler