Bottega Veneta’dan Dansa Destek: Dancing Studies

Bottega Veneta, koreograf William Forsythe’nin özel performanslarından oluşan “Dancing Studies”i desteklemek için Pinault Collection ile ortak oldu. “Bruce Nauman” sergisinden ilham alan Lenio Kaklea, Ralph Lemon ve Pam Tanowitz’in performanslarından oluşan seri, Kasım ayına kadar Punta della Dogana’da sergilenecek.

Pinault Koleksiyonu ve Bottega Veneta arasındaki ortaklığı kutlamak için 59. Venedik Bienali kapsamında 21 Nisan Perşembe günü Atina doğumlu, Parisli dansçı Lenio Kaklea’nın özel dans performansı ve sonrasında da özel bir akşam yemeği düzenlendi.    

Lenio Kaklea’nın, Matthieu Blazy tarafından tasarlanan kostümlerle Punta della Dogana’da gerçekleştirdiği solo performansta, dekor olarak Bottega Veneta’nın 2022 kış show’unda yer alan sıkıştırılmış metal küpler kullanıldı. Performasının ardından Pinault Collection ve Bottega Veneta arasındaki ortaklığı kutlamak için, 2022 Venedik Bienali Küratörü Cecilia Alemani ve Bottega Veneta Kreatif Direktörü Matthieu Blazy’nin ve sanat dünyasından önde gelen 50 ismin katılımı ile özel bir akşam yemeği gerçekleştirildi.

 

Ayrıca Bienal Arte’nin ön izleme günleri olan 22-23 Nisan tarihlerinde Lenio Kaklea, “Dancing Studies” serisi ile Palazzo Grassi’nin atriumunda piyanist Orlando Baas’ın düet ile iki ayrı performans gerçekleştirdi.

01-05 Mayıs’ta ise Pam Tanowitz, Bottega Veneta imzalı kostümle sahne alacak.

Matthieu Blazy, Bottega Veneta Kreatif Direktörü performans ile ilgili yorumunda “Aslında, hareketi ve hareket halindeki bedeni keşfediyoruz. Hareketi çok radikal ve güzel bir şekilde kullanan Lenio ile çalışmak, giyim ve radikal bir kendini ifade etme duygusunun çarpıştığı yer” dedi.

İlgili Makaleler