Brigitte Bardot’un Stil Notları

Saç Bantları
Gossip Girl’in Blair’ından önce saç aksesuarlarının tek bir yıldız ismi vardı: Brigitte Bardot! Stil ikonu, genellikle saç bantlarını günlük kıyafetleriyle ton sür ton bir şekilde eşleştirir; ikonik cat-eye’ı ile de zahmetsiz ama şık görünümünü tamamlardı.
 

Cat-Eye İkonu
Bardot’un en bilindik görünümü şüphesiz ki dikkat çekici eye liner’ıydı… Güzellik sırrı, kalın bir cat-eye ve nude tonlarındaki rujunu çerçeveleyen kahverengi dudak kalemiyle, günümüzde hala en sevilen makyaj görünümü olmaya devam ediyor.

Saç Kurdeleleri
Yıldız oyuncu imzası niteliğindeki hacimli saçlarını ve perçemlerini süsleyen bir kurdele veya fiyonk olmadan nadiren görülürdü…
 

Hacimli Topuzlar
Bardot, ünlü görünümünün önemli bir parçası haline gelen kabarık, dalgalı ve bukleli saçlarıyla her zaman gözleri üzerine çekmeyi başarırdı.
 
Balerin Babetleri
Küçüklüğünde balerin eğitimi alan oyuncu, bu hevesini ayakkabılarına taşımayı başarmıştı. Konforlu babetleriyle bir dönemin büyük ses getiren markası Repetto ile Cendrillon Ballerina koleksiyonu için iş birliğini yapan Bardot, yüksek modaya da el atmıştı.
 

 

Çizgiler
Bardot, çizgili mini desenli elbiselerden gündelik gömleklerine kadar modanın temel unsurlarından olan klasik Fransız çizgilerini kullanmayı çok severdi…
 

İlgili Makaleler