Bu Kazak Herkesin Kucaklandığı Asil Bir Dünyaya “Destekar”

Utangaç, çekingen ve güzel bir genç kızdan; cesur, fedakar ve ikonik bir kadına dönüşmesini bütün dünya izledi. Prenses Diana neden bu kadar sevildi? Diana Spencer, o güne kadar kimsede görülmemiş çaptaki medyatik gücünü, sürüdeki ‘kara koyun’ların, dışlanmışların, varlığı ilgi uyandırmayanların hayatlarını görünür kılmak ve iyileştirmek için kullandı. Hayatını; ailesini savaşta kaybedenlere, akıl sağlığı yerinde olmayanlara, cüzzamlılara, evsizlere, görme ya da işitme engellilere, kanser hastalarına, mayın tehlikesiyle yaşayanlara, uyuşturucu bağımlılarına, yaşlılara ve yoksullara adadı. 20. yüzyılın dayanışma ruhu onunla güçlendi. Leydi Di, 1989’da bir hastane ziyaretinde AIDS virüsü taşıyan hastaya sarılarak, gerçek asaletin birbirini kucaklayabilmek olduğunu göstermişti. Şimdi siz de Diana’nın (delindiği zaman üreticisinden tamir etmesini isteyecek kadar) çok sevdiği kazağını satın alın; istisnasız herkesi kucaklayan bir dünyaya destekar olun. #AsaletKucaklamaktır

Bu kazağı satın alarak Sürdürülebilir Kalkınma için aşağıdaki Küresel Amaçlar’a yaklaşmaya destek olacaksınız. Şu anda ön satışta olan kazak 15 Aralık’ta kargoya verilemeye hazır olacak. 

2005’ten bu yana afetlerden etkilenen insanlar için çalışan Hayata Destek Derneği, zevkli, zarif ve sürdürülebilir bir dayanışma teklifiyle karşınızda.
destekar markalı ürünlerden satın alarak, daha adil ve eşit bir dünyaya ‘destekar’ olabilirsiniz. 2020 yılı daha ilk yarısı dolmadan, zamanın dayanışma zamanı olduğunu gösterdi. Elazığ Depremi, Edirne sınırındaki mülteci krizi ve küresel salgın… İçinden geçmekte olduğumuz çağ, hepimizi ‘bir’ olmaya, her birimizin bir diğerine ne kadar bağlı olduğunu hatırlamaya çağırıyor.

Türkiye ve çevresinde deprem, sel ya da savaş gibi afetler yüzünden temel ihtiyaçlarına ve haklarına erişemeyen insanların hayatlarını iyileştirmek için çalışan Hayata Destek Derneği olarak, tam da bu zamanda, rafine bir dayanışma seçeneği sunuyoruz: Markamız destekar, Mayıs ayı itibarıyla destekar.org adresindeki e-ticaret mağazasında. Hayata destek olmak isteyenlerin alışveriş noktası olmayı hedefleyen marka, oluşturduğu sosyal tasarım pazarıyla hem tüketiciyi hem de üreticiyi birer ‘destekar’ olmaya davet ediyor.
Salgın sebebiyle e-ticaret ortamında yapmaya alıştığımız alışverişi daha adil ve eşit bir dünyaya destek olma fırsatına dönüştürüyor. destekar’ın tüm kârı, ihtiyaç sahiplerinin hayatına destek olmak için Türkiye’nin sekiz ilinde yürütülen insani yardım çalışmalarına aktarılarak ‘herkes için onurlu bir hayat’ hayalimize kaynak sağlıyor.

destekar’ın kategorileri arasında giyim, kırtasiye ve ev eşyaları; atölye, eğitim ve danışmanlıklar ile erişilebilir sanat eserleri yer alıyor. #AynıDiliKonuşuyoruz tişört, #Göbeklitepe ev tekstili, #BoyunaDüşünüyorum fular, #DüzensizDüzen sofra, #BuluşanaDek takı koleksiyonları ile #destekar defterlerini satışa sunan markanın ürünlerinin tümü, farklı disiplinlerden yetenekli tasarımcıların afetten etkilenen insanlar ya da onların gündemleriyle buluşmalarıyla tasarlanıyor.
destekar, ürün ve hizmetleri aracılığıyla Birleşmiş Milletler tarafından yaygınlaştırılan Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Amaçlar’a yaklaşmaya doğru hem savunuculuk yapıyor hem de kaynak yaratıyor.

Son olarak destekar ekibinin size bir mesajı var: “Markayı toplumsal meselelere duyarlı, başkalarına destek olabilmeyi önemseyen, alışverişlerine anlam katmaya istekli insanlar için yarattık. Onlardan ne kadar çok olduğunu biliyoruz. İsteğimiz, sosyal tasarım meselesini yaygınlaştırmak. Logomuzdaki ‘st’ vurgusu bunu anlatmak için… Yani üretiminden tüketimine, ürünlerimizin her aşaması sosyal değişim arzusu içeriyor. destekar’la farklı disiplinlerden ünlü tasarımcıları, güçlendirmek istediğimiz insanları ve tüketicileri birbiriyle buluşturarak daha adil ve eşit bir dünya için yaratıcı ve kolektif çözümler arıyoruz. Tam da bu yüzden var olmayan bir kelime icat ettik. destekar bizim için, bize şu veya bu şekilde katılarak destek icra eden herkes demek.”

destekar e-ticaret sitesini destekar.org adresinde, destekar kataloğunu buradan inceleyebilirsiniz. 

İlgili Makaleler