Meslek seçiminde burçların etkisi

Kendinizi bir meslek alanına sebepsizce daha yakın hissettiğiniz oldu mu? Eğer cevabınız evetse, bunun nedeni profesyonel kaderinizi belirleyen burcunuz olabilir.
Değerlerinizle uyum içinde ve amaç sahibi olma duygunuzu doyuran bir kariyer istiyorsanız bu konuda burcunuzdan yardım almayı deneyebilirsiniz.

1. KOÇ (21 Mart-19 Nisan):  Girişimci
Harekete geçme konusundaki istekleri ve doğuştan gelen liderlik becerileriyle girişimci olmak için gereken tüm niteliklere sahip Koç’lar, kendine kendine yeten öncü yapılarıyla yeni iş fikirlerini denemek konusunda korkusuzdur.
Yüksek enerjileriyle bilinen Koç’ların yaptıkları mesleğe duyduğu tutku oldukça ilham verici olabilir. Başkalarını motive ederek adım atmaya teşvik etme konusunda da son derece başarılılardır.

2. BOĞA (20 Nisan-20 Mayıs): Romans Yazarı
Gezegen yöneticisi Venüs tarafından etki altında olan Boğa’ların, söz konusu aşk olduğunda oldukça bilgili olduklarını söylemek hiç de yanlış olmaz. Toprak burcu olmalarının verdiği yazarlığa olan eğilim ve romantik yapılarını birleştirerek romans yazarlığına yönelebilir, gün boyu hayalini kurdukları romantik senaryoları kağıda dökerek diğer insanlarla paylaşabilirler.

3. İKİZLER (21 Mayıs-20 Haziran): Influencer
Esprili, eğlenceli ve dışa dönük İkizler burçları, insanlara kendini sevdirme konusunda zorluk çekmez. Sosyal medya kariyeri için harika bir aday olan İkizler, bulduğu parlak fikirlerle insanların kendisini merakla takip etmesini sağlayabilir. Karizmaları ve etkileyici hitabet yetenekleriyle büyük kitlelere erişebilir, hayatlarındaki yeri oldukça büyük olan sosyal yaşam ve kariyerin birleşiminden oluşan bu meslekle oldukça başarılı olabilir.

4. YENGEÇ (21 Haziran-22 Temmuz): Bakıcı
Güçlü şevkat duyguları ve insanlarla ilgilenmeye olan doğal yatkınlıklarıyla Yengeç’ler, bir çocuk, yaşlı veya evin bakımı söz konusu olduğunda oldukça başarılıdır. Sezgisel ve anaç yapıları sayesinde harika birer dadı veya ev hanımı/ev erkeği olabilirler. Baskı altında stresle başa çıkma konusunda sabırlarıyla kendilerine hayran bırakan bu burç, aynı zamanda başkalarının enerjisine uyum sağlayarak şifalandırma konusunda özel bir yeteneğe sahiptir.

5. ASLAN (23 Haziran-22 Ağustos): Şovmen
Yönetici gezegenleri Güneş sayesinde Aslan’lar, eğlence konusunda oldukça iddialıdır. Yaratıcılıkları sayesinde doğal olarak sanat alanına çekilen Aslan burcu, aynı zamanda karizmatik, korkusuz ve dışa dönük karakterleriyle insanların sevgisini kolayca kazanabilir bir yapıya sahiptir.
Aktör, müzisyen veya bir televizyon kişiliği olmak, birçok kişinin aksine Aslan burçları için oldukça zahmetsiz bir kariyer yolu olacaktır. Bunun sebebi ise, bu alanının gerektirdiği tüm özelliklerin onların doğasında olmasıdır. İzlenmekten ve dikkatin merkezinde olmaktan son derece keyif alan Aslan’lar, yüksek özgüvenleri sayesinde diğer insanlardan kolaylıkla sıyrılacaklardır.

6. BAŞAK (23 Ağustos-22 Eylül): Doktor
Düzenli ve meseleleri ciddiye alan yapılarıyla Başak’lar, sağlık ve rutini temsil eden 6. evin yöneticisi olan ecza ve sağlık konularına yatkındırlar. Bu nedenle de merhametlerini ve üstün zekalarını kullanabilecekleri bu alanda başarılı olmanın yanı sıra, içsel doyuma ulaşarak kendilerini rahat ve mutlu hissederler.
Mükemmeliyetçi yapılarını kullanacakları ilaç sektöründe iş bulabilir, veya akademik kariyeri seçerek deney ve araştırmalarla dolu bir doktora programıyla kariyerlerini bir üst seviyeye çıkarabilirler. Detaycı yapıları sayesinde, başarılı onları bulacaktır. Tıp okumayı tercih eden Başak’lar ise, ilgi vermeyi seven şevkatli yapılarıyla herkesin favori doktoru olmaya adaylar.

7. TERAZİ (23 Eylül-22 Ekim): Çöpçatan
Yönetici gezegeni Venüs olan Terazi’ler ilişki konusunu oldukça ciddiye alır. Adalet ve adil olmanın önemini bilen Terazi burcu, objektif yapıları ve romantizm niyetlerini birleştirerek bunu bir kariyere dönüştürebilir.
Terazi, Zodyak’ın sosyal kelebeği olarak da bilinir. Sosyal becerileri ve sezgileri sayesinde insanların özelliklerini ve yapılarını çabucak anlarlar. Bu sebeple de kişilerin birbirleriyle uyum ve dengede olup olmayacağını kestimek konusunda oldukça başarılı olabilirler.

8. AKREP (23 Ekim-21 Kasım): Sanatçı
Sanat dalı ne olursa olsun Akrep’ler, duygusal derinliğe sahip yapılarıyla yaratırlar ve dış dünya tarafından şekillendirilmeye direnç gösterirler. Eleştirilerin olumsuz etkisine karşı doğal bir bağışıklıkları vardır ve bu durumdan sanat kariyerleri için oldukça fayda görebilirler.
İnsanları dinlemeye ve fikir almaya açık olan Akrep’ler, negatif yorumların sinirlerini bozmasına izin vermez ve icra ettikleri sanat hakkında şüpheye düşmezler. Çalışkanlıklarıyla yaratıcılıklarını harmanlayarak yeni bir şey ortaya koymak, onlar için oldukça kolaydır.

9. YAY (22 Kasım-21 Aralık): Diplomat
Uzun süre bir yerde hareketsiz kalmak konusunda zorlanan Yay’lar için başka ülkeleri keşfederek geçen bir hayattan daha güzel ne olabilir? Felsefe evi olan 10. ev tarafından yönetilen Yay burcu, doğuştan bilgiye açtır ve yeni şeyler öğrenmeye oldukça heveslidir. Bu nedenle yabancı ülkelerle ilişkileri merkez alan bir kariyerle mutlu olma ihtimalleri çok yüksektir.
Her zaman yeni maceraların, deneyimlerin, insanların ve kültürel eğitimlerin peşinde olan Yay’lar, harika birer uluslararası diplomat olma potansiyeli barındırırlar.
Öğrenmeye olan sevgileriyle de akademik kariyer yolunu seçerek öğretim görevlisi olabilir, eğlenceli ve ilgi çekici karakterleriyle öğrencilerinin favorisi olabilirler.

10. OĞLAK (22 Aralık-19 Ocak): CEO
Oğlak’lar, yönetici gezegenleri Satürn sayesinde patron olmak için doğarlar. Disiplinli ve çalışkan yapılarıyla kariyer basamaklarını hızla tırmanan Oğlak burcu, kişisel tutkularını mesleklerine dönüştürmeye yatkındır.
Kararlı, iniş çıkışsız yapıları ve geleneğe bağlılıklarıyla kurumsal sektörün aranan kişisi haline gelebilir, var olanı ayakta tutma becerileriyle büyük bir şirketin CEO’su olabilirler.

11. KOVA (20 Ocak-18 Şubat): Seçilmiş Yetkili
Asilik ve yönetimi temsil eden yönetici gezegeni Uranüs’ün etkisinde kalan Kova burcu, dünyada bir şeyleri değiştirmede aktif olarak rol almak ister. Yetersiz hizmet alan topuklular için bir mücadele içine girebilir, toplumun iyileşmesi ve gelişmesine dair istekleriyle seçilmiş bir yetkili olarak harika birer lider veya aktivist olabilirler.
Güçlü ahlaki değerleri ve güçlü sezgileriyle insanlara yardım etme konusunda başarılı olacaklardır.

12. BALIK (19 Şubat-20 Mart): Psikolog
Balık burçlarının fazlasıyla aktif hayal güçleri, empati yapmaya ve akışta kalmalarına yardımcı olan en büyük etkenlerden biri. Hayatın getirdiği beklenmeyen değişikliklere kolayca adapte olabilen Balık burçları, kaotik insan duygularıyla ustalıkla baş edebilir. Tam da bu nedenle terapi alanına yönelmek Balık burcu için akıllıca olacaktır. Empati yetenekleri ve insan zihninin nasıl işlediğine dair derin anlayışları sayesinde bir terapist olarak başarılı olabilirler.

İlgili Makaleler