Büyük gün için tercihiniz neden vintage bir gelinlik olmalı?

Hayatınızı birlikte geçirmek istediğiniz o kişiyi buldunuz, kabarıp yükselen aşkınızı muhteşem bir düğünle taçlandırmak, sevdiklerinizle birlikte harika bir gün geçirmek istiyorsunuz; tam hayalini kurduğunuz o düğün yerini de buldunuz. Buraya kadar listeye tikler atıldı peki o muhteşem günde ne giyeceksiniz? 
Gelinlik birçok kadının hayatında heyecan duyarak giydiği nadir kıyafetlerden birisi, moda anlayışınız, beden ölçünüz ne olursa olsun sizi ve hikayenizi yansıtan o nadide parçayı bulmak gerçekten büyük bir çaba gerektiriyor. Son zamanlarda giderek artan vintage gelinlik tercihleri sizi de büyülü dünyasına çekmek üzereyse işte iki kere düşünmeden bu dünyaya gönül rahatlığıyla adım atmanızı kolaylaştıracak sebepler! 

Vintage Gelinliğin Hikayesi 
Seçtiğiniz vintage gelinliğin taşıdığı duygu dolu hikaye sizin hikayenizi de taçlandıracak. Kim bilir kaç yık önce, nasıl sorunlarla baş ederek birbirlerine hayatlarını adamaya karar vermiş iki insanın büyüleyici birlikteliği size ilham verecek. 
Şubat 2020’de evlenen WDW Entertainment’ın Direktörü Molly Whitehall, düğününde 1935 yılından ipek bir gelinlik giymeyi tercih etti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Molly Whitehall (@molly_whitehall)’in paylaştığı bir gönderi ()

“Birçok mağazada aklınıza gelemeyecek kadar çok gelinlik denedim ama hiçbiri içime sinmedi, sürdürülebilirlik faktörünü de düşündüğümde vintage bir gelinlik tercih etmenin hem bütçeme hem de hikayeme harika uyum sağlayacağını fark ettim. Bu kararı verdikten birkaç gün sonra gittiğim bir vintage kıyafet dükkanında kalbimi çalan o elbiseyi buldum. Onu denediğimde daha önce giydiğim hiçbir gelinliğin bana hissettiremediği kadar harika hissediyordum. Kararımı vermiştim. Daha sonra annemle tekrar aynı mağazaya giderek gereken terzi işlemlerini kararlaştırdık, ufak tefek birkaç değişiklikle hayalimdeki elbiseye sahip olmuştum. Düğünden sonra onu kendime saklamak istesem de elbisenin hikayesine devam edebilmesi için kiralamaya ya da satmaya karar verdim.”

Vintage gelinlik tercihinizin sebebine ister sürdürülebilirlik deyin ister bütçe dostu olması; hikayesinde bu denli sevgi barındıran bir elbisenin uğurunu ilk günden hissedeceksiniz. 

Vintage Gelinlik Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? 

  • Gözünüze çarpan ilk elbise belki gün sonunda o elbise olabilir ama yine de siz biraz araştırma yapın. Beğendiğiniz modelleri kaydedin böylece büyük resme baktığınızda nasıl modellerden hoşlandığınıza dair kafanızda net bir tablo oluşacak. 
  • Beden konusunda esnek olun, 36 bedenseniz yalnızca 36 beden modellere bakmayın. Unutmayın iyi bir terziye bugünler için sahipsiniz. 

İlgili Makaleler