Carrie Bradshaw’un Vazgeçemediği Şalı Dizinin Yeni Yıldızı Oldu

Bir şalın ne kadar çok amaçlı olabileceğini Carrie Bradshaw’dan daha iyi kim bilebilir? 

Sex and the City ve devam yapımı And Just Like That’in ana karakteri Carrie Bradshaw’a ait şal, pahalı ve renkli tasarımıyla şimdilik serinin üç farklı bölümünde görünerek modaseverlerin ilgi odağı haline geldi.

Carrie’nin bir koltuk şalı, atkı ve hatta bir sandalye minderi olarak kullandığı bu parçanın hem ana karakterimiz, hem de dizinin stylistleri için vazgeçilmez olmasının haklı sebepleri varmış! 
Uruguay’lı Manos del Uruguay ve Gabriela Hearst markalarının iş birliğinden doğan bu tasarımın fiyatı tam 2,650 dolar. Bu yüksek fiyatın arkasındaki sebep ise şalın Uruguay’lı zanaatkarlar tarafından yüzde yüz İtalyan kaşmiriyle ve tamamen elde örülmesi.

Ekranda birden fazla gördüğümüz bu parçanın Carrie’nin hastanede olduğu bölüm için diziye dahil olduğunu anlatan And Just Like That kostüm tasarımcılarından Molly Rogers, güzel renkleriyle, özellikle de fuşya tonlarıyla Carrie’yi yansıtan kaşmir şalı görür görmez tam da istediği şey olduğunu anlamış. Rogers’a göre bir dekor olarak çok pahalı olsa da farklı sahnelerde ve farklı amaçlarla kullanılarak her kuruşunu haketmiş.

AJLT

Dizinin yeni yıldızı bu parça, Carrie ve birçok güçlü ve yaratıcı kadın arasında bir bağlantı kuruyor.
Şalın tasarımcı markalarından Gabriela Hearst, kendi markasını kurmasının yanı sıra Chloé’nin ilk latin kreatif direktörü. Adını taşıyan markasına ait tasarımlarını Meghan Markle, Kate Middleton, Angelina Jolie ve Jill Biden gibi birçok ünlü isim giydi.
Uruguay’ın kırsal kesiminde yaşayan kadınların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla 1968’de kurulan Manos del Uruguay ise el yapımı örgü ürünlerin yapılmasıyla kadınlara finansal bağımsızlık sağlıyor.
Kar amacı gütmeyen şirket, ülkenin farklı yerlerindeki küçük köylerde yer alan 12 kooperatif atölyesinden oluşuyor. Her bir ürün zanaatkarının imzası ve kooperatifin bulunduğu köyün adının bulunduğu bir etikete sahip.

Hazırlayan: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler