Carrie Fisher’ın Mutlaka İzlemeniz Gereken Yapımları

Los Angeles’a giderken uçakta geçirdiği kalp krizinden birkaç gün sonra 27 Aralık 2016’da 60 yaşında aramızdan ayrılan efsanevi oyuncu, yazar ve senarist Carrie Fisher’ın bugün doğum günü.
Star Wars filmindeki Prenses Leila karakteriyle akıllarda yer eden yıldızın hayatı da gerçek anlamda bir Hollywood filmi gibi geçti. Eddie Fisher ve Debbie Reynolds’ın kızı olan Carrie, doğma büyüme Hollywood yapımı desek abartmış olmayız.
Kameranın önündeki hafızalara kazınan işlerinin yanı sıra Carrie Fisher, kamera arkasında da oldukça başarılı bir CV yarattı kendisine. Özellikle yazarlık kariyeriyle ses getiren yıldızın en başarılı eserlerinden birkaçı olan Wishful Drinking, Surrender the Pink, Delusions of Grandma, The Best Awful meraklılarının kütüphanesinde hala ilk rafları süslüyor.
Yaşamı süresinde çeşitli psikolojik rahatsızlıklar, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi sorunlarla mücadele etse de yıldız hayata karşı tutumundaki espiri anlayışını korumayı daima başardı.
Carrie Fisher, her ne kadar Star Wars filmindeki rolüyle hatırlansa da kariyeri boyunca birçok başka başarılı filmde rol aldı. 41 yıllık kariyer hayatı boyunca neredeyse 90 tane filmde gördüğümüz yıldızın doğum günü anısına mutlaka izlemeniz gereken yapımlarını sıralıyoruz:

Shampoo (1975)
Rol aldığı ilk film Shampoo’da, Fisher Warren Beatty tarafından canlandırılan kuaför George karakterinin cazibesine dayanamayan bir kızı oynuyor.

The Blues Brothers (1980)
Carrie Fisher The Blues Brothers filminde John Belushi tarafından canlandırılan, Fisher’ın eski nişanlısı Jake Blues karakterini olabilecek yaratıcı şekilde öldürmeye çalışıyor. Asla başaramasa da film harika bir komedi özelliği taşıyor.

The Man with Red Shoe (1985)
Fisher bu filmde kendisini istemeden CIA görevinin içinde bulan genç adamla bir ilişki yaşıyor. Bu genç adam ise Tom Hanks’ten başkası değil!

Hannah and Her Sisters (1986)
Carrie Fisher’ın yalnızca bir tane Woody Allen filminde rol almış olması bizce büyük trajedi. Hannah and Her Sisters filminde, April karakterine hayat veren Fisher; arkadaşıyla bir şirket kuruyor fakat iki kadında da aynı adamdan hoşlanmaya başlayınca işler karışıyor.

When Harry Met Sally (1989)
Star Wars’tan sonra en çok hafızalara kazınan Carrie Fisher rolü, Rob Reiner’ın klasiği When Harry Met Sally. Bu filmde Carrie Fisher’ın ne kadar iyi bir komedi oyuncusu olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz.
 

İlgili Makaleler