Cartier ‘Tank Cintrée’ Yüzüncü Yılını Kutluyor

Modelin 21. yüzyıla uzanışını da temsil eden bu yeni yorumla Cartier,  saatçilik alanındaki imza tasarımlarının yeni yorumlarının da başarısını kanıtlıyor. 
  
Sade ve kavisli tasarımı, dikey kasasının kapsamı ve açık sarı rengindeki kadranının zarafetiyle ‘Tank Cintrée’, daha tasarlandığı ilk gün estetik tutkunlarının dikkatini çekti. Lansmanından önce satışı gerçekleştirilen bu yeni edisyon için ise, Tank modeli boydan uzatılarak kasasının kavisli yapısıyla vurgulandı. Konfor ve ergonomiyle özdeşleşen modelin adı, saatin doğallıkla bileği kavramasına imkan tanıyan kavisli yapısından geliyor.
 
Kasa kalınlığı bugün 6.40 mm olan saatin tüm ikonik özellikleri korundu; demiryolu deseni, romen rakamları, elma formunda akrep ve yelkovan, safir kabaşonla bezeli kurma kolu ve Ardillon tokalı kayış. 1921’deki tasarımından bu yana değişmeksizin varlığını sürdüren bu estetik imza, bugün saatçilik dünyasının klasikleri arasında yer alıyor. Üstelik, atölyenin manuel kurmalı mekanizması olan 9780 MC kalibreye sahip. 

İlgili Makaleler