Cesur Kadınlar Ezber Bozan Saçlarıyla #EzberlerinÖtesinde Demeye Devam Ediyor

İçinde bulunduğu sektörün tüm dinamiklerine rağmen saçlarını boyatmayan Özge Özpirinçci, kendi doğallığına bıraktığı beyaz saçlarıyla Dove’un kampanyasına destek vererek #EzberlerinÖtesinde diyen cesur kadınlar arasında yer aldı.

Tüm dünyada tek tip ve kusursuz güzellik anlayışını eleştiren ve güzelliğin tanımsızlaştırılması gerektiğini savunan Dove, kendi tercihlerinin arkasında duran cesur kadınlarla birlikte Benim Saçım #EzberlerinÖtesinde kampanyasına devam ederek ideal güzellik kalıplarının pekiştirildiği saç etiketlerine meydan okuyor. Kadınların alışılagelmişin dışında herhangi bir saç stilleri olduğunda bu tercihlerinin toplum tarafından olumsuz etiketlere maruz kalmasını gündeme getiren Dove’un yeni kampanyasına, 2021 yılında ünlü bir isim de destek veriyor. Uzun zamandır boyatmadığı saçları nedeniyle pek çok kez eleştiriye maruz kalan Özge Özpirinçci, bu tercihinin ardında yatan doğallığa vurgu yaparak benim saçım #EzberlerinÖtesinde diyor.

Kampanyanın en başından beri saçın kadınlar için çok önemli bir aksesuar olduğunu ve ideal güzellik kalıplarına meydan okurken saç konusunda kadınlara yakıştırılan etiketleri de görmezden gelemediklerini vurgulayan Unilever Güzellik ve Kişisel Bakımdan Sorumlu Marka Müdürü Özge Acarbay: “Kampanyamızın reklam filminde de dile getirdiğimiz gibi kadınların yüzde 80’i saçları ile ilgili yapılan eleştirilerden etkileniyor. İşte biz de Dove olarak kadınların, hiçbir etiketin etkisinde kalmayarak saçları konusunda yaptıkları tercihlerin arkasında duruyoruz ve kadınlara saçlarını istedikleri gibi boyatmaları ya da boyatmamaları, her yaşta istedikleri saç rengini ya da stilini kullanmaları için cesaret veriyoruz. Son reklam filmimizle 2019 yılında hayata geçirdiğimiz #EzberlerinÖtesinde kampanyamıza çok daha kapsayıcı bir bakış açısıyla devam ediyoruz. Amacımız, saçlarıyla ilgili maruz kaldıkları her türlü etikete karşı kadınların sesi olmak ve bize katılan tüm kadınlarla birlikte bu sesi çoğaltmak.”

Oyuncu Özge Özpirinçci ise şunları söyledi: “Saçlarım konusunda gerek sektörden gerekse toplumun belli kesimlerinden çok fazla eleştiri aldığım zamanlar oldu. Hayatımın her alanında doğallıktan yana olan biriyim. Saçlar konusunda belli kalıplara uyma zorunluluğu, aslında kadına dayatılan pek çok baskından biri. Ben de özel hayatımda bu baskı karşısında kendim olmayı, doğal kalmayı tercih ettim, saçlarımı da doğal akışına bıraktım. Tam da bu sebeple, Dove’un #EzberlerinÖtesinde kampanyasına destek vererek kendi tercihleri konusunda kadınlara ilham vermek istedim. Her birimiz kendimizi nasıl iyi hissediyorsak öyle güzeliz.”

İlgili Makaleler