Cheetos’tan sokak hayvanlarına güçlü destek!

PepsiCo’nun lider atıştırmalık markası Cheetos sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için harekete geçti. Cheetos, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliği ile Türkiye’nin yedi farklı bölgesinden yedi şehirde bulunan hayvan bakımevlerine ameliyathane kurulmasını sağlayacak. Kasım sonuna kadar devam edecek kampanya süresince tüketiciler her Cheetos ile HAYTAP’a ve hayvanların sağlıklı olmasına destek vermiş olacak. Kampanya kapsamında Türkiye’deki hayvan bakımevleriyle ilgili farkındalığı artırmak ve sokak hayvanlarının sahiplendirilmesini kolaylaştırmak için interaktif “Cheetos Pati Haritası” hazırlandı.
Cheetos ve HAYTAP iş birliğiyle Ipsos tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de Sokak Hayvanları ve Evcil Hayvanlar Algısı” başlıklı kapsamlı araştırmanın sonuçları yepyeni bir sosyal sorumluluk projesinin doğmasını sağladı. “Patilere desteğin Cheetos şekli” olarak tanımlanan projenin tanıtım toplantısı PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ve Oyuncu ve hayvansever Eda Ece tarafından gerçekleştirildi. Kasım ayı sonuna kadar Cheetos satın alan tüketicilerin yarattığı kaynakla öncelikli olarak 7 ilçede hayvan bakımevleri için ameliyat malzemeleri tedarik edilecek. HAYTAP ekiplerinin ihtiyaç tarama operasyonları sonucu destek verilmesi öngörülen hayvan bakımevlerinin yer aldığı ilçeler ve bunların bağlı oldukları iller şöyle: Eynesil / Giresun, Avanos / Nevşehir, Datça / Muğla, Ovacık / Tunceli, Ünye / Ordu, Çanakkale merkez ve Iğdır merkez. Kampanya ile bu illerde yaralı ve hasta sokak hayvanlarının sağlıklarına kavuşması desteklenmiş olacak.
Kampanyanın farkındalık yaratmayı amaçlayan ayağında ise Cheetos web sitesinde ‘’Cheetos Pati haritası” hazırlandı. https://cheetos.com.tr/patilere-destek adresinden ulaşılan interaktif harita Türkiye’nin ilk hayvan bakımevi haritası olmasıyla da dikkatlerimizi çekiyor. Harita üzerinde Türkiye’deki tüm bakım evlerinin yerleri gösteriliyor ve adresleri bulunuyor. Hayvan severler haritada istedikleri ili seçerek buradaki hayvan bakımevleri konusunda bilgi alıyorlar. İlgilendikleri bakımevinin adresini ve oraya nasıl gidileceğini öğreniyorlar. Böylece hayvan sahiplenmek isteyenler bu bakımevlerini ziyaret ederek patili dostlarıyla buluşabiliyor.

 

İlgili Makaleler