Cildi Besleyen Süper Gıdalar

Uzmanlar bu gıdaların vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve antioksidanları yüksek miktarlarda içerdiğini söylüyor. Daha sağlıklı ve ışıldayan bir cilt için denemeniz gereken ürünler merceğimiz altında.

Avokado
Avokadoyu daha fazla sevmek için başka bir nedene ihtiyacımız yoktu aslında. Ancak avokadonun cildi nemlendirmeye yardımcı olduğunu da biliyor muydunuz? Sağlıklı tekli doymamış yağ içeren bu süper besin, cilt bariyerini korumaya ve nem kaybını önlemeye yardımcı olan E vitaminiyle dolu.


Kiehls Creamy Eye Treatment with Avocado

Brokoli
Cildinizdeki pürüzleri gidermek için brokoliden yardım alabilirsiniz. Brokoli, yüksek miktarda C vitamini içeriyor. C vitamini, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltan kolajen üretimini artırıyor.

Leaders Superfood Coconut Gel Mask with Broccoli

Ginseng
Antioksidan bakımından zengin bir bitki olan ginsengin kökünden elde edilen çay, vücudu strese karşı korumaya yardımcı oluyor. Göz kremi içeriğinde de faydalı olan ginseng, enflamasyona yol açan serbest radikallerin önüne geçerek, göz altındaki koyu halkaların ve mat görünümün azalmasına da katkıda bulunuyor.


Origins Ginzing Eye Cream​

Böğürtlen
Uzmanlar, böğürtlenin alfa hidroksi asit (AHA) formu olan sitrik ve malik asit içerdiğini söylüyor. Bu kimyasal formlar, ciltteki ölü hücreleri nazikçe arındırmaya yardımcı oluyor.

Freeman Blackberry Yüz Temizleme Jeli

Hazırlayan: Yasin Buğra LEVENT 
 

İlgili Makaleler