Cildinizi Soğuk Havalarda Nasıl Korursunuz

Sahilde güneşlendiğimiz o sıcak yaz günleri geride kaldı. Gri, yağmurlu ve bol rüzgarı günler geldi! Mevsim geçişlerinde sizin de cildiniz zarar görüyorsa vereceğimiz tavsiyeleri dikkate alabilirsiniz.

Mevsim geçişleri cildinizin görünen ve görünmeyen cilt altı tabakalarını zayıflatabilen faktörlerden biridir. Özellikle cildiniz hassas yapıya sahipse ani mevsim geçişleri ciltte gerginliğe, kızarıklığa ve egzamaya sebep olabilir.

Vereceğimiz tavsiyelerin dışında mutlaka bir uzmandan yardım almanızı da öneriyoruz.

Sıvı Tüketimi
Hem rüzgar hem de düşük sıcaklıklar cildinizi kolayca kurutur. Bu soruna karşı koymak için yapmanız gereken en temel şey cildinizi hem dıştan hem de içten nemlendirmektir. Soğuk günlerde normalde daha az su içme eğilimindeyseniz bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekiyor! Normalde çok su içmeseniz bile çay, salep gibi kış günlerinin favori içecekleri yeni en yakın arkadaşınız olsun.
Su kaybını azaltmaya yardımcı olan krem seçmek gün içinde sıvı tüketmek kadar önemlidir. Yazın kullandığımız hafif kremlerin aksine yoğun ve yumuşatıcı özellikli nemlendirici seçmenizi öneririz.

Derin Temizlik
Yağmur, kar, nem ve soğuğun birleşmesi yüzünüzde sivilce oluşumuna sebep olabilir. Cildinizin yüzeyini düzenli olarak temizlemelisiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta sıcak mevsimlerin aksine cildin doğal nemini korumaya yardımcı olmak için içerik olarak daha hassas ürünler tercihiniz olmalı.

C Vitamini
Soğuk algınlığı ve gribin en büyük düşmanı C vitamini, antioksidan ve kırışık önleyici özellikleriyle cilde uyguladığınızda kolajen üretimine de yardımcı oluyor. C vitamininde dikkat etmeniz gereken nokta ise belirli bir yüzdeyi geçtiği zaman cildinize iyi gelmek yerine maalesef tahriş ediyor.

Güneş Kremi
Yaz mevsiminin favorisi olan güneş kremi, kış aylarına girdiğimizde kaybettiğimiz alışkanlıklardan en başında geliyor maalesef. Güneş kremi istenmeyen güneş lekelerinin çıkmasını engellemesinin yanı sıra cilt kırışıklıklarının da en büyük düşmanı.

Dudak Sağlığı
Vücudumuzun belki de en hassas noktası dudaklarımız. Özellikle sonbahar ve kış aylarında dudaklar kolayca kurur ve çatlamış bir görünüme bürünür. Bu sebepten dolayı günde 2-3 kere dudaklarınızı nemlendirmenizi öneririz.

İlgili Makaleler