Cilt Bakımına Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

Cildinizin Nem Seviyesine Dikkat Edin 
Mevsim fark etmeksizin cildinizin nem seviyesini korumanız çok önemli ancak leke tedavisinde bu önem iki kat artıyor. Cildinizin pullanmaması, kırışıklıklarınızın daha hızlı yayılmaması için bu konuya özen göstermeniz gerekiyor.
 
Ev Yapımı Maskeler Her Zaman İstenilen Sonucu Vermez 
Evde, tarif üzerine yaptığınız cilt maskeleri her zaman beklenilen sonucu vermeyebilir. Cildinizde hassasiyete sebep olacak veya içeriği dolayısıyla reaksiyon oluşturacak maskelerden uzak durmalısınız. Bu tür maskeleri uygulamadan önce bileğinizin bir kısmında mutlaka test edin.
 
Gün Sonu Temizliğini Aksatmayın 
Cilt temizliğinin ve cildi makyaj ürünlerinden ve çevre kirliliğinden arındırmanın sağlıklı bir cilt açısından oldukça önemli.  Kullanılan ürünler cilt tipine göre değişebilir. Yağlı ciltler jel, karma ve kuru ciltler yıkanabilen krem formunda temizleme ürünleri kullanabilir. Kızarmaya yatkın hassas ciltler yumuşak, cildi irrite etmeyen köpük tarzında ürünlerle cilt temizliğini yapabilir.
 
Sağlıklı Bir Cilt İçin Besinlerden Yardım Alın

Bal
Bal, cilt ve vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir besin maddesidir. B, C vitamini ve çinko yönünden oldukça zengindir. B vitaminleri cildi nemlendirir, C vitamini cildi güneş lekelerinden korur, cildin kolajen sentezinde rol oynar ve böylece yaşlanma etkilerini geciktirir. İçeriğindeki çinkonun iltihabı giderici etkisi olduğundan sivilce tedavisinde olumlu etkileri vardır.
 
Yoğurt
Kalsiyum, çinko, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Cildi oldukça iyi nemlendirir, antioksidan özelliği ile cilt kaşıntılarını, kızarıklıkları giderir. Asidik özelliği olduğundan ciltte peeling etkisi yapar. Böylece cilt lekelerini ve siyah noktaları giderir.
 
Salatalık
Su içeriği oldukça fazla olan sebzeler arasında sayılan salatalığın da cilde oldukça fazla yararlı etkileri vardır. İçeriğinde B1, B2, B3, B5, B6, folik asit, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko vardır. Vücutta ödem giderici etkisi olduğundan göz kapaklarındaki şişlik ve morlukları gidermede oldukça etkilidir. Ciltteki gözenekleri gidermede ve cildin sıkılığını artırmada da etkili olduğu biliniyor.

İlgili Makaleler