Cilt Tipine Özel Bakım Rutini Oluştururken Bunlara Dikkat Edin

Kuru Cilt 
Cilt bariyeri zayıf olan kuru ciltlerin en büyük sorunu nemi hapsedememesi. Gergin yapısıyla rahatsızlık hissi veren ve pul pul dökülme sorunu yaşayan bu ciltlerin gözenek yapıları küçük ve kapalı oluyor. Krem veya losyon formundaki nemlendiriciler, alkolsüz tonikler ve yoğun gece kremlerini tercih etmeleri gerekiyor. Siz de sürekli nemlendirici sürmenize rağmen bir türlü istediğiniz parlak ve yumuşak cilde ulaşamıyorsanız doğru içeriklere sahip ürünleri kullandığınızdan emin olmalısınız.

Yağlı Cilt
Geniş gözenekli, siyah noktalara sahip ve tüm gün boyunca yağ dengesinin bozulmasından kaynaklı parlama yaşayan bir cilt yapınız varsa siz de yağlı cilt tipine sahipsiniz demektir. Sebum fazlası nedeniyle akne ve sivilceye meyilli bu ciltlerin su bazlı veya jel formda nemlendirici kullanması gerekiyor, tonik ve peeling’ler kurtarıcı oluyor. Güneş kremi seçimindeyse losyon formunda daha kolay emilen ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor.

Hassas Cilt 
Hassasiyetin yanı sıra alerjiye de meyilli oldukları için bu cilt tipine sahip kişiler her ürünü rahatlıkla kullanamıyor. Bu yüzden size önerimiz bir dermatologla görüşerek cildinize alerji yapmayacak ürünleri belirlemeniz. Bunun dışında cilt bariyerinizi güçlendirerek cildinizi yatıştırabilirsiniz. Çevresel faktörlere karşı daha zayıf olan hassas ciltler bölgesel reaksiyona bağlı olarak sıklıkla kızarıyor ve kaşıntı gibi sorunlar yaşıyor. Temiz içerikli, hafif yapılı bakım ürünlerinden oluşan bir rutin cildinizi rahatlatabilir.

Olgun Cilt 
Yaş aldığımız her sene vücudumuzdaki kolajen üretimi azalıyor. Cildin sıkılığını ve nem oranı etkileyen bu durum yüzünden, aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm için oluşturulan bakım rutinine yeni eklemelerde bulunmak gerekiyor. Özellikle menopoz sonrasında östrojen hormonun da azalmasıyla birlikte cilt incelmeye başlıyor. Bu sebeple anti aging ürünlerine yönelmek gerekiyor. Oluşan kırışıklıkları onarmakta güçlük çeken cilde hücresel yenilenmeyi artıracak ve sıkılaştıracak bir bakım yapmak önemli. Bu noktada cildi kurutacak ürünlerden uzak durmanız gerektiğini hatırlatalım.

HAZIRLAYAN SELİN ÇATAY ERKMEN TASARIM ONUR ÇATAL 

İlgili Makaleler