Çocuklarınızı Sakinleştirecek Dört Meditasyon Uygulaması

Stres ve anksiyeteyle dolu bu belirsiz zamanlarda sizin ruh sağlığınız kadar çocuklarınızınki de çok önemli. Özellikle okulların zorunlu ara vermesiyle üzerinizde hissettiğiniz çocuklarımla bir şeyler yapmalıyım baskısı hem sizin zihninizi yıpratıyor hem de çocuklarınızda gerginliğe sebep oluyor olabilirler. Evet onlar çocuk fakat her biri aynı zamanda duyguları ve aklı olan insanlar. Hissediyorlar, kendilerince yorumluyorlar ve belli başlı çıkarımlar yapıyorlar. 
Bugüne kadar çocuk meditasyonuna dair bir şey duymamış olabilirsiniz ancak gün geçtikçe yaygın hale gelen bu uygulama çocuklarınıza da en az size geldiği kadar iyi gelecek. 
Çocuklarınızın daha sakin bireyler haline gelmesi, uyku düzenlerinin iyileşmesi, duygularını kendi başlarına sindirebilecek olgunluğa ulaşmaları için aşağıda listelediğimiz meditasyon uygulamalarına bir şans vermenizi öneriyoruz. 

Moshi Twilight Sleep Stories 


Çocuklar için uyku öncesi hikayeleri olan Moshi uygulaması, çocuklarınızın daha kolay uykuya dalmasına ve daha sakin bir gece geçirmesine yardımcı oluyor. 

Breathe, Think, Do With Sesame 

Dört ve üzeri yaş grubunu hedef alan uygulama, çocuklara problem çözme, kendine hakim olma, planlama gibi özellikleri interaktif aktiviteler sayesinde öğretiyor. Çocuklar aynı zamanda uygulamaya adını veren Sesame ile derin nefesler alarak sakinleşiyor. 

Mindful Powers 

Eğlenceli ve kolay kullanılabilir uygulama Mindful Powers, çocuklarınızın günlük rutininin bir parçası olmayı hedef alarak onlara mindfullness kavramını öğretmeyi, sindirmeyi hedefliyor. Sesli interaktif meditasyon seanslarıyla çocuklarınızın odaklanma gücünü, sakinliğini arttırıyor ve onlara duygularıyla nasıl baş edeceklerini öğretiyor. 

Meditation for Kids 


Dört yaş ve üzerindeki çocuklar için tasarlanan uygulama rehber eşliğindeki meditasyon seanslarıyla çocuklarınızın stresle baş etme potansiyelini yükseltmeyi ve iradelerinin farkına varmalarını öğretmeyi hedefliyor. 

İlgili Makaleler