Daha Çekici Dudaklar için

Yüzün estetik görünümünde büyük etkiye sahip olan dudaklar, binlerce yıl boyunca ressamlara, heykeltıraşlara ve şairlere dek pek çok sanatçıya konu olmuştur. Dudaklar hem estetik açıdan hem de fonksiyonel açıdan yüzdeki en önemli noktalardan birisidir. Medikal Estetik Hekimi Yasemin Savaş, kadında dişiliğin ve çekiciliğin özellikle belirleyicisi olan bölgelerden birinin dudak bölgesi olduğunu belirtiyor. Daha çekici ve yüze daha genç bir görünüm katmak için dudaklarda, özel geliştirilmiş dolgular kullanılır.

İdeal Dudak
Doğal, nemli, yüzün harmonisine uygun, gülümsemenizi bozmayan bir dudak olmalıdır.
Alt dudak üst dudaktan biraz daha dolgun olmalıdır.
Gülerken diş etleri görünmemelidir.
Dudaklar burun ucundan çene ucuna çizilen hayali bir çizginin gerisinde kalmalıdır.
Dudaklarda kişiyi çekici kılan üst dudağın 1-2 cm dışarıda olması yani biraz daha ön planda olmasıdır.
Üst dudakta ‘Eros Yayı’ denilen kıvrım belirgin olduğunda daha çekici dudaklar ortaya çıkar.
Filtrum yani burundan dudağa inen çizgiler, bunların bir parça kabarık oluşu kadını daha çekici kılan bir diğer unsurdur.

Dudakların dolgun ve nemli olması kişiyi olduğundan daha çekici ve genç göstermektedir. Estetik ve çekici dudak dediğimizde Venüs, Hera, Afrodit ve Eros olmak üzere 4 farklı çeşit dudak tipi vardır. Bunların her birinin oranları ya da dudakta belirgin olan bölgeleri farklıdır. Dudak dolgusunda kişinin yüzünün uyumunu bozmayacak tedavi şekilleri uygulanmalıdır.

Dudak Dolgusu ile Yüz Gençleşebilir mi?
Yaşlanmayla birlikte dudaklarda da hyaluronik asit kaybı olur ve dudağın volümü, dolgunluğu azalarak incelir. Nemini kaybeden dudağın pembe kısımda solma meydana gelir, dudaklar yassılaşır, uzar ve sarkar. Dudak kıvrımları ise yüksekliğini kaybedebilir. ‘Eros Yayı’ denilen kıvrım yaşla birlikte giderek düzleşir. Bu değişiklikler yüze daha yaşlı, sinirli ve yorgun bir ifade verir. Yaşlanmayla beraber dudaklarda görülen deformasyonların bir kısmı ve asimetriler gençlerde de yapısal olarak görülebilir. Bu deformasyonların çoğu dudak dolguları ve dudak aşıları ile düzeltilebilinir. Böylece yüz çok daha genç ve sağlıklı görünür.

Yüzdeki Mutsuzluk İfadesi için Dudak Dolgusu Yapılır mı?
Ağız kenarında, üst ve alt dudağın birleştiği noktalarda oluşan çukurluklar insanın yüzüne mutsuzluk ifadesi yerleştirilebilir. Bu çukurluklar ilerleyen yaşlarda yerçekiminin etkisi ve çene derisinin aşağı doğru çekilmesiyle daha da belirginleşir. Bu bölgelere yapılacak dolgu ile ağız kenarlarının hafifçe yukarı doğru kaldırılması mümkündür. Böylece daha pozitif ve mutlu bir yüz ifadesi kazanılır.

 

İlgili Makaleler