Daha Gür ve Dolgun Kaşlara Nasıl Sahip Olunur?

Koronavirüs (COVID-19) salgınından korunmak için elimizden geldiğince evde kalmaya dikkat ettiğimiz şu günlerde krizi fırsata çevirerek hayatınıza birçok yenilik ekleyebilir, bedeninizin ve ruhunuzun ihtiyaçlarına göz önünde bulundurarak yepyeni rutinler oluşturabilirsiniz. 
Kaşlarınızın daha kalın, gür ve dolgun olmasını istiyorsanız bu sosyal mesafe günleri sizi lehinize! Birkaç haftadır doğru dürüst kimseyle görüşmediğiniz için dış görünüşünüz şu an önemsediğiniz en son şey olabilir. Uzamaya bıraktığınız kaşların harika bir görünüme kavuşması için bilmeniz gereken her şeyi anlatıyoruz. 
Kaşları uzatma deneyimi gerçekten yıpratıcı ve travmatik olabilir, bu yüzden aklınızda bulundurmanız gereken dört şey var: 

  • Sabırlı Olmalısınız

Kaşlarınızın uzamak için zamana ihtiyacı var, bu bir süreç bu yüzden sabırlı olmalısınız. Kaşlarınız da tıpkı saçlarınız gibi belli bir zamanda uzar ve uzama hızının bağlı olduğu bazı noktalar vardır: Örneğin saç köklerinizin ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak saçlarınız 12-16 haftalık bir sürede uzar. 

  • Peki ya Siz, O Kadar da Sabırlı Bir İnsan Değilseniz? 

Diyelim ki bu sürecin gerçekten hızlı bir şekilde geçmesini istiyorsunuz (kim istemez ki) birkaç haftada sonucu görmenizi sağlayacak önerilerimiz şöyle: 
Cilt bakım rutininizde kullandığınız krem ve serumların kaşlarınıza gelmemesi için ekstra çaba harcamayın. Keratin ve protein içeren ürünler kaşlarınızın uzama hızını arttıracaktır. 
Evde kaş bakımı için karıştıracağınız tatlı badem, hint, avokado ve hindistan cevizi yağını temizlediğiniz eski bir maskara fırçanızla her gece yatmadan kaşlarınıza sürün. 

  • Cımbızdan Uzak Durun, Makasa Sarılın

Kalın ya da ince fark etmeksizin her kaşın kesilmeye ihtiyacı vardır. Kaşlarınıza renksiz bir kaş maskarası sürdükten sonra her bir kılı muntazam bir şekilde yukarı doğru tarayın. Maskara kuruduktan kaşlarınızın sabitlendiğinden emin olduktan sonra istediğiniz boyuta gelene kadar uçlarından minik parçalar kesin. 

  • Eğer Hala Sonuç Alamadıysanız 

Zaman bırakmak elbette bir seçenek fakat kaşlarınızın görünümünden gerçekten çok rahatsızsanız size kendinizi iyi hissettirmesi için kaş makyajı yapabilirsiniz. 

 

İlgili Makaleler