Daha Işıltılı Bir Cilt Görünümü için Editörümüzün Bakım Rutininden İlham Alın

Herkese merhaba! Ben Tuğçe N. Gürsoy, InStyle Türkiye’nin Dijital İçerik ve Stil Editörü’yüm.

2020’yi geride bırakırken size bu sene, bana kendimi çok daha güzel hissettiren ve cildimin gözle görülür değişimini fark ettiğim bakım rutinimden bahsetmek istiyorum.

2020 hepimiz için oldukça zor bir yıldı. Fiziksel önlemleri en doğru şekilde almaya çalıştığımız ve elimizden geldiğince hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için kurallara uyduğumuz böyle dönemlerde cildimiz de ister istemez strese giriyor.

Karma cilt tipine sahip biri olarak zaten hali hazırda akne çıkarmaya, lekelenmeye müsait cildim stresten ve maske kullanımından ışıltısını da yitirmişti. Rutinimi değiştirmem gerekiyordu. Bu anlamda farklı içerikleri cilt bakım rutinime dahil etmeden önce gerçekten ciddi bir araştırma yaptım. Çünkü aynı zamanda çok fazla ürün kullanarak cildimi yormak da istemiyordum.

Tıpkı gardırobumda olduğu gibi bakım çekmecemde de gereğinden fazla ürün olması artık bana iyi gelmiyor. Daha az ürünle daha fazlasına sahip olabileceğimi keşfettiğimden beri doğaya ve cildime daha saygılı bir tavır içerisindeyim.

Etat Pur markasıyla tanışmam da böyle gerçekleşti. Cildin doğal ekosistemini daha iyi korumak ve mekanizmalarını güçlendirmek için ekobiyolojiden güç alan Etat Pur’un temelinde, cilde sadece ihtiyacı olduğu kadarını vermek yer alıyor ve “Daha azıyla daha fazlası” mottosuyla 30.000 bileşenden sadece en etkili ve cilt ile mükemmel uyumlu olan 300 bileşen özenle seçilerek ürünler formülüze ediliyor.

Gerçekten Etkili Cilt Bakım Rutinini Olmazsa Olmazları
Cilt tipiniz ne olursa olsun temelde herkesin uygulaması gereken iki adım var: İyi bir ürünle cildinizi güzelce arındırmak ve yine cilt tipinize uygun içerikli bir nemlendirici kullanmak.

Benim cildimi arındırmak, ferah ve taze hissetmek için tercih ettiğim ürün Etat Pur’dan Purifying Cleansing Gel oldu.

Günlük bakımda cilt ile mükemmel uyum ve tolerans sağlayan Saf Biyomimetik Cilt Bakım Serisi’nde öne çıkan Purifying Cleansing Gel, karma ve yağlı ciltler için özel olarak formüle edilerek cildi derinlemesine temizliyor, arındırıyor ve sebum fazlasını ortadan kaldırıyor. Ultra ferahlık sağlayan yıkama jeli, etkili içeriği sayesinde az miktardaki suyla bir araya geldiğinde yeterli oranda temizlik sağlıyor. Nazik temizleme maddeleri ile bakır glukonat, yüzeysel cilt kusurlarına neden olan kir ve sebumu etkili bir biçimde ortadan kaldırıyor. Sülfat içermeyen formülü cildi kurutmadan temizlerken cildin doğal hidrolipidik tabakasının korunmasına da yardımcı oluyor. Parlayan bölgeleri matlaştıran bu temizleme jeli, derinlemesine arınmış, temiz ve ferah ve yumuşacık bir his sağlıyor. Tıpkı benim gibi karma ve yağlı cilt tipine ve akne eğilimine sahip kişiler için de uygun olan Purifying Cleansing Gel, cilt için nötr pH seviyesine sahip ve elbette dermatolojik testlerden tam not almış bir ürün.

Etat Pur Purifying Cleansing Gel’i Nasıl Kullanıyorum?
Ben bu ürünü sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanıyorum. Az miktarda ürün suyla bir araya geldiğinde tüm yüzüm için yeterli oluyor. Islak cildime masaj yaparak köpürtüyorum ve ardından ılık su ile yüzümü duruluyorum.

Cildimi iyice arındırdıktan sonra gerçek bakım aşamasına geçiyorum! İtiraf ediyorum, rutinimin en keyifli kısmı burası.
Bölgesel olarak belirgin gözenek problemi yaşayan birisiydim. Etat Pur Pure Active Citric Acid – AHA bu problemi ortadan kaldırmak için rutinime eklediğim bir üründü.

Gözenek Problemini Etat Pur Pure Active Citric Acid – AHA ile Ortadan Kaldırın
Bu ürün, genişleyen gözenekleri sıkılaştırılıyor. İçeriğindeki Acid AHA cildimi ölü hücrelerden arındırıyor ve hücre yenilenmesini hızlandırıyor. Tüm bunları yaparken aynı zamanda cildime doğal ışıltısı geri kazandırıyor. Melaninin eşit dağılmasını sağlayarak daha eşit bir cilt tonu görünümüne destek oluyor.

Etat Pur Pure Active Citric Acid – AHA’yı Nasıl Kullanıyorum?     
Bu ürünü yalnızca akşamları, bakım kremimden önce, göz çevreme gelmemesine dikkat ederek kullanıyorum. Gözenek veya cilt kusurlarımın yoğun olduğu bölgelere birer damla ve cildimin ışıltısını arttırmak için tüm cildime toplamda dört damla uyguluyorum. Siz de eğer dilerseniz yoğun bir bakım kürü olarak dört gün üst üste, ardından da bir ay boyunca bakım amacıyla haftada iki kez kullanabilirsiniz.

Salisilik Asit Mucizesi: Pure Active Salicylic Acid 2%    
Salisilik asit, güçlü arındırıcı ve soyucu özellikleri ile biliniyor ve cilt bakım rutininin önemli temellerinden biri olarak yer alıyor.

Pure Active Serisi’nde yer alan Pure Active Salicylic Acid 2%, sivilce karşıtı etki göstererek cilt pürüzlerine ve siyah noktalara karşı etkili bir bakım sunuyor. Sivilce karşıtı ve ciltte oluşan pürüzleri hedef alan bu ürün, peeling etkisine sahip. Bu anlamda aslında cilt lekelerine ve kusurlarına karşı da rol oynuyor. Bakteri florasını düzenliyor ve cilt dokusunu temizliyor. Ölü hücreleri ortadan kaldırırken tıkalı gözenekleri de açıyor.

Pure Active Salicylic Acid 2%’yi Nasıl Kullanıyorum?
Bu ürünü de güçlü içeriğinin reaksiyon oluşturmaması için yalnızca akşamları kullanıyorum. Bu konuda dikkat ettiğim bir nokta var: Citric Acid – AHA kullandığım günlerde bu ürünü kullanmıyorum. Böyle cildimde reaksiyon oluşmasını engellemiş oluyorum. Üründen bir damla almak üzere şişenin tabanına bastırıyorum ve bu miktar birçok pürüz için yeterli oluyor. Dilerseniz iki damlayı tüm alın ve burun bölgenize uygulayabilirsiniz. Bu ürün aynı zamanda sırtınızın üst kısmındaki bölgesel sivilcelerde de kullanılabiliyor.     

İçerdikleri aktif bileşenler çok güçlü oldukları ve benzer soyucu etkiler gösterdikleri için Salicylic Acid 2% Pure Active ve Citric Acid – AHA Pure Active ürünlerini rutininizde aynı gün kullanmamalısınız.

Son Adım: Nemlendirici
Hafif krem dokusuyla maksimum nem: Etat Pur Light Moisturizing Cream

Cilt ile mükemmel uyum sağlayan Saf Biyomimetik Cilt Bakım Serisi’nde öne çıkan Light Moisturizing Cream, tüm cilt tiplerinin ihtiyaçlarına hitap eden eşsiz bir nemlendirici.

Hafif ve ferahlatıcı krem dokusuyla yağlı bir katman bırakmadan cildi etkili bir şekilde nemlendiren ürün, cilt dengesini sağlayarak daha ışıltılı bir görünüme kavuşturuyor. Zeytin, soya fasulyesi, ayçiçeği gibi bitkisel yağlar içeren nemlendirici krem, cildin doğal hidrolipidik tabakasını koruyor. Sürüldüğünde andan itibaren sekiz saate varan nemlendirme etkisiyle, gün boyu daha ışıltılı ve mat bir görünüm sağlıyor. Özel formülü sayesinde ise cildi yatıştırıyor ve yumuşacık bir his bırakıyor.

Etat Pur Light Moisturizing Cream’i Nasıl Kullanıyorum?
Bu eşsiz nemlendiricinin yarattığı ferahlık hissini çok seviyorum, ürünü sabah cildimi Purifying Cleansing Gel ile arındırdıktan sonra ve o akşam Pure Active Salicylic Acid 2% veya Pure Active Citric Acid – AHA’dan hangisini kullanıyorsam o ürün cildim tarafından iyice emildikten sonra kullanıyorum. Etat Pur Light Moisturizing Cream’i aynı zamanda boyun bölgeme de uyguluyorum.

Eğer siz de benim gibi karma cilt tipine sahip biriyseniz ve cildinize ışıltısını geri kazandıracak bir bakım rutini oluşturmaya çalışıyorsanız bu seriye bir şans vermenizi tavsiye ediyorum, pişman olmayacaksınız!

İlgili Makaleler