Daha iyi bir seks hayatına sahip olmak için yapmanız gereken yedi şey

Anda Olmak, Göz Teması Kurmak ve Nezaket 
Tekniğiniz nasıl olursa olsun, eğer partnerinizle aynı anı paylaşmıyorsanız her şey boşa gidiyor demektir. Peki aynı anı paylaşmak ne anlama geliyor? Kulağa fazla yeni dünya terimi gibi gelebilir ancak inanın burada ciddi bir durumdan bahsediyoruz.
Anda olmak, aynı anı paylaşmak sizin partnerinize, partnerinizin de size ayak uydurması olarak değerlendirilebilir. Örneğin misyoner pozisyonunda başınızı partnerinizin omzuna gömmek yerine göz teması kurmak ve sözsüz iletişimi devam ettirmek kulağa etkisi küçükmüş gibi gelse de işleri tamamen değiştirecektir.
Arkadaşlarınızdan veya çevrenizden duyduklarınıza göre hareket etmektense hayatta her konuda olduğu gibi seks tekniklerinizi oluştururken de kendi yolunuzu çizmeniz önemli. Kendinize ve partnerinize bir şans verin, hem kendi bedeninizi hem de onun bedenini keşfedin. Bunun çift kişilik bir eylem olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Evet, İyi Bir Seks Hayatına Sahip Olmak için de Egzersiz Yapmak Gerekiyor 
Hanımlar beyler, spordan kaçış yok. Kaliteli bir egzersiz rutini dopamin ve endorfin salgılamanızı sağlayacağı için hormon üretiminizi rayına sokacak. Bunun yanı sıra size güç kazandıracağı için farklı pozisyonlar denemenizi daha kolay hale getirecek.

Uyku Düzeninizi Rayına Sokun
Eğer çılgın ofis hayatınızdan ve uykusuzluktan muzdaripseniz seks size yanına tik atılması gereken başka bir iş gibi gelebilir. Stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyenizin yükselmesi seks hayatınızı olumsuz etkiler.
Günde sekiz saat uyumaya özen gösterin.
Uyku düzeninizi rayına sokmak için her gece aynı saatte yatağa girmeyi deneyin. Eğer kafanız pazar yeri gibiyse düşüncelerinizi, endişelerinizi yazarak kafanızdan atmaya çalışın. Dilerseniz meditasyon da yapabilirsiniz.

Seks Kaslarınızı Çalıştırın 
Teknik olarak seks kası diye bir şey olmasa da vücudunuzun belli bölümleri seks sırasında oldukça fazla kullanılıyor. Pelvik kaslarınız, kolunuzun dirseğinizle bileğiniz arasındaki bölümü ve belinizin iyi durumda olması iyi bir seks deneyimi yaşamanız için önemli. Pelvik kaslarınızı Kegel egzersiziyle güçlendirebilirsiniz. Güçlü pelvik kaslar güçlü orgazm demektir.

Vücudunuzu Tanıyın, Sizi Nelerin Tahrik Ettiğini Keşfedin
Sağlıklı bir seks hayatı için kişisel arzularınızı ve nelerden tahrik olduğunuzu bilmeniz oldukça önemli. Nerede hızlanmaktan hoşlanıyorsunuz, hangi adımlar orgazma ulaşmanızı daha kolay hale getiriyor, fantezileriniz neler… Tüm bunları düşünerek kendinize notlar çıkarabilirsiniz. “Ön sevişmenin nasıl olmasını istiyorum? En sevdiğim pozisyon hangisi ve bunu neden seviyorum? En çok nasıl uyarılıyorum?” gibi soruların yanı sıra hoşlanabileceğinizi düşündüğünüz şeyleri de not alın. Dilerseniz bu listeyi partnerinizle de paylaşabilirsiniz.

Ağzınızı Kullanın 
Tüm diğer şeylerle birlikte iletişim kurmak için özellikle. Seks partnerinizle doğru ve sağlıklı bir iletişim kurmadan çok iyi hale gelebilecek bir aktivite değil. Partnerinizle karşılıklı olarak denemek istediğiniz ve istemediğiniz şeylerden bahsedin. Neleri sevip neleri sevmediğinizden konuşun.
İletişime seks sırasında da ara vermeyin. Beş kelime bile işleri hayal edemeyeceğiniz kadar değiştirebilir.

Vermeyi ve Almayı Öğrenin 
Zevk veriyor olmanın dayanılmaz hafifliği elbette herkesin favorisi fakat zevk vermeyi bildiğiniz gibi zevk almayı da bilmeniz, bu konuda kendinizi strese sokmamanız gerekiyor. Kültürel etkenlerin veya ev ahalisinin sizi bilincinizde kıstırmasına izin vermeyin.

  • Eğer zevk vermekte zorluk çekiyorsanız, bunu deneyin

Öncelikle dikkat dağıtan tüm unsurları ortadan kaldırın. Sakin bir müziğe şans verin. Kafanızda bir zaman dilimi tutun dilerseniz bir saat dilerseniz tüm gece, bu süre boyunca sadece partnerinizin vücudunu keşfetmeye odaklanın. Partnerinizin sizi yönlendirmesine izin verin. Nefes almayı unutmayın.

  • Eğer zevk almakta zorluk çekiyorsanız, bunu deneyin

Yine yeniden dikkat dağıtan tüm unsurlardan uzaklaşın. Sizi sakinleştirecek bir ortam hazırlayın; mum, müzik, tütsü, loş ışık… Kafanızda bir zaman dilimi tutun dilerseniz bir saat dilerseniz tüm gece, bu süre boyunca sadece partnerinizin vücudunuzu keşfetmesine odaklanın. Onu mümkün olduğunca yönlendirin. Nefes almayı unutmayın.

İlgili Makaleler