Decollage Art Space ile Suadiye’de Sanat Dönemi Başlıyor!

Genç ve yeni nesle sanatı sevdirmek, sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir sanat ortamı yaratmak, multidisipliner üretim alanını desteklemek amacıyla hayata geçirilen, 7 katında farklı sanat dallarından deneyim ve merak uyandıran projeler sunan Decollage Art Space, Caddebostan’ın sanatla sosyal buluşma noktası olarak konumlanıyor.

 

Sanata merak uyandırmayı hedefleyerek, sanatla sosyal bir atmosferde buluşma, gelişme merkezi olarak kapılarını Mart ayında açan Decollage Art Space, Anadolu Yakası’nın en iddialı adreslerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor.

7 kattan oluşan Decollage Art Space; heykel ve performans katı, içerisinde ulaşılabilir fiyatlarla Art Shop bölümünün de yer aldığı enfes kahveleriyle beğeni kazanan VKoffee, sanat galerisi, sanat tarihine dair kapsamlı ve zengin içeriklerden oluşan sanat kitaplığının yanı sıra ofis ve etkinlik alanları barındırıyor. Her katında farklı disiplinlerle karşılaşabileceğiniz, etkileşime geçip atölyelere katılabileceğiniz, performansları izleyip yaratıcı insanlarla buluşabileceğiniz bir deneyim alanı sunan Decollage Art Space; sanat, öğrenme, ilhamla beslenme, daha yüksek bir sanatsal yaşama geçme amacıyla Caddebostan’ın en sosyal adreslerinden birisi olma özelliği taşıyor. Daha önce benzerine rastlanmayan projeleriyle sanat severlere; sergi, performans, plastik sanatlar, seminerler, master class ve kapsamlı sanat kitaplığı eşliğinde kahve molası verebilecekleri bir ortam sunan Decollage Art Space, isminden de ilhamla “yükseliş”i misyon ediniyor.

Viktoria Şahin kuruculuğunda hayata geçen, 18 sanatçı ve eserlerinin yer aldığı mimari, sanat, edebiyatın ortak ifadesi üzerine odaklanan ilk sergisi “Başka Yer” ile kapılarını açan Decollage’in sanat danışmanlığı ise Begüm Güney üstleniyor. İlk sergisinde izleyiciyi alışılmışın dışına çıkarak mekânı sergileme pratiğine dahil eden Decollage, sergiyi bütün bir enstalasyon olarak ele alıyor ve kürasyonun deneyime dönüşme ihtimalini tartışmaya açıyor.

İlgili Makaleler