Deniz, Kum, Güneş Derken Saçlarınızı İhmal Etmeyin!

Tatil planınızı yaptıysanız geriye hazırlanacak valiziniz kalıyor. Tatili doyasıya yaşamak için bir yere giderken harcadığımız zamanın önemi büyük. Akşam eğlenmek için dışarı çıkacaksınız; giyindiniz, makyajınız tamam ya saçlarınız? Yazın saç kurutmak bunaltıcı bir fikir gibi gelebilir ancak kendi haline bırakılan saçlar, sıcak ve nemli hava yüzünden kabarıp elektriklenme sorunu yaşayabiliyor. Aynı zamanda maruz kaldığımız güneş ışınları, deniz, kum ve klorun etkisiyle istediğimiz stilleri elde etmek düşündüğümüz kadar kolay olmuyor. İşte bu noktada imdadınıza Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi yetişiyor.

ISI SORUNSALI
Saçlar, özellikle ısıya karşı çok duyarlı. Şekillendirme sırasında kullanılan geleneksel teknolojiler, saçlara aşırı derecede ısı uyguladığı için saçlarda bulunan nemi emerek hasar veriyor. Saç hasarı en basit şekliyle, saçımızın kalbi olan korteks bölgesinin kalkanı olan kütikül tabakasının zarar görmesi anlamına geliyor. Bu tabaka hasar gördüğünde saçlar dökülmeye, cansız görünmeye ve elektriklenmeye başlıyor. Kullanılan ürünün saça zarar vermeden işlem yaptığına emin olmak çok önemlidir. Unutmayın ki 150 derecenin üzerindeki aşırı ısı saçın yapısında geri dönüşü olmayan değişiklikler yaratıp saçın güçsüzleşerek kırılmasına, sağlıksız ve mat görünmesine neden oluyor. Doğru teknolojiye sahip olduğunuzda ise saçınızı sağlıkla kurutup,  istediğiniz modeli vermek ise oldukça kolay.

 

HIZLI KURUTMA
Dyson Supersonic™, geleneksel saç kurutma makinesi motorlarından altı kata kadar daha hızlı, 110.000 devire kadar dönen küçük ama güçlü Dyson dijital motor V9 tarafından destekleniyor. Makinedeki patentli Air Multiplier teknolojisi, ısıya olan bağımlılığı azaltıp yüksek basınçlı ve kontrollü hava akımıyla hızlı kurutma ve şekillendirme yeteneği sunuyor. Ergonomik yapısıyla elde tutarken kullanım kolaylığı  ve denge sağlayan ürün, Akıllı Isı Kontrolü teknolojisiyle aşırı ısı hasarını önleyerek saçın doğal parlaklığını koruyor.

 

FARKLI SAÇ TİPLERİ İÇİN
Dyson laboratuvarlarında çeşitli saç tiplerinin titizlikle test edilmesinden sonra tasarlanan başlıklar, farklı saçlarda farklı stiller elde edilmesine olanak tanıyor. Ürünün döner mıknatıslı ve soğuk kalabilen başlıkları da şekillendirme sırasında başka bir başlığa geçişi kolaylaştırıyor. Dyson tasarımı başlıklar arasında yeni Flyaway başlığın yanında şekillendirici başlık, difüzör, geniş dişli tarak ve hassas kurutma başlığı bulunuyor.

 

ELEKTRİKLENMEYE SON
Dyson, Supersonic™ saç kurutma makinesi için tasarladığı Flyaway başlığıyla aşırı ısı uygulamadan kadınların pürüzsüz saç hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Flyaway başlık, ilk olarak Dyson Airwrap™ saç şekillendirici için tasarlanan Coanda etkisi adı verilen aerodinamik olguyu kullanıyor. Başlık, uzun saçları öne doğru çekip uçuşan saçları iterek elektriklenmenin önüne geçiyor. Böylelikle saçlar kolaylıkla hizalanıyor, yumuşaklığı ve doğal parlaklığı artıyor. Kısacası saçlar kuaförden çıkmış gibi görünüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler