Dermaroller Nedir ve Cilde Nasıl Bir Fayda Sağlar?

Cildin kendini onarmasına yardımcı olan bu mikro iğneleme yöntemi, cilt üzerinde gözle görülmeyecek kadar küçük delikler açarak cildi uyarıyor. Doku üzerinde sahte bir zedelenme sinyali alan bölge, kendisini onarmak için daha fazla hücre ve kolajen üretmeye başlıyor. Bu sayede sarkmaların ve lekelerin önüne daha hızlı geçiliyor.

Dermaroller’ların bir diğer faydası da kullandığınız bakım ürünlerinin cilt tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olması. Farklı iğne boyutlarına sahip bu aletin kullanım süresi, iğnenin uzunluğuna bağlı olarak farklılık gösteriyor. 0.25mm iğne boyutunu hemen hemen her gün kullanabilirken 0.50mm olanı haftada bir kullanmak gerekiyor. Uzmanlar, cilt tipine, yaşına ve problemine göre etki süresi uzayan uygulamanın ardından kolajen üretiminin yüzde 200 arttığını söylüyor.

Dermaroller’ı evde kendiniz kullanabilir veya bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Baharın gelişiyle güneş de kendisini göstermeye başladı. Dermaroller kullandığınız günlerde cildinizi güneş ışınlarından koruduğunuzdan emin olmak için güneş kremi sürmeyi unutmayın.

HAZIRLAYAN SELİN ÇATAY ERKMEN

İlgili Makaleler