#Diorstandswithwomen

Yukarıda adı geçen kadınlar oyuncu, sanatçı, bilim insanı, dansçı ve top model – hepsi birbirinden farklı ama aynı güç ve aynı arzu onları tek çatı altında bir araya getiriyor.
Her şeyden önce bize kendilerinden, olağanüstü yolculuklarından, onları yontan güçlüklerden, onlara rehberlik eden kararlılıklarından ve yolculukları süresince başardıklarından bahseden kadınlar.
Hepsinin ötesinde de deneyimlerini aktarmanın verdiği gururu bizimle paylaşıyorlar. Kamera karşısında özgün, duygusal ve samimi bir şekilde kendilerini açıyorlar.
Kadınlar olarak ve diğer kadınlar için.

KAMERA ÖNÜNDE OYUNCU VE YAPIMCI, J’ADORE’UN MUTLAK İKONİK YÜZÜ… MUHTEŞEM OYUNCU VE VİZYONER YAPIMCI CHARLIZE THERON AKTİVİZM TARAFINDA YER ALMAYI SEÇİYOR. GÜNEY AFRİKA’DA DOĞAN CHARLIZE THERON KÖKLERİNE GERİ DÖNÜYOR VE ÇOCUKLUĞUNUN “CHARLIZE THERON AFRİKA YARDIM PROJESİNE” (CHARLIZE THERON AFRICA OUTREACH PROJECT – CTAOP) NASIL İLHAM VERDİĞİNİ ANLATIYOR. VAKFIN BAŞLICA MİSYONU ANAVATANINDA HIV VE AIDS İLE MÜCADELEDE FARK YARATMAK. CHARLIZE ÇALIŞMALARINA 2007 YILINDA SAHARA ALTINDA YAŞAYAN GENÇLERİN EĞİTİLMESİ VE GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPAN BİR YARDIM AĞINA DESTEK VEREN “CTAOP” VAKFINI KURDUĞUNDA BAŞLADI VE O GÜNDEN BERİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR. HALİHAZIRDA #DIORSTANDSWITHWOMEN TARFINDAN DESTEKLENEN “CTAOP GENÇ LİDERLER BURS PROGRAMI”NIN (CTAOP YOUTH LEADERS SCHOLARSHIP PROGRAMME) TEMELLERİNİ ATAN O SÖZLERİN SAHİBİ KADINLA ARALARINDA GEÇEN O ÖZEL KAŞILAŞMANIN ONA YAŞATTIĞI DUYGULARI SANKİ BUGÜNMÜŞ GİBİ HATIRLIYOR. KADIN KARŞISINA DİKİLİYOR VE ONA ŞÖYLE DİYOR: “DEĞİŞİMİ GELECEK YIL DEĞİL, GELECEK AY DEĞİL, BUGÜN İSTİYORUM.” YARININ LİDERLERİNİ KEŞFETME, TESVİK ETME VE DESTEKLEME ÇABASINI KESİNTİSİZ SÜRDÜREN CHARLIZE İÇİN BU BİR EVREKA! OLUYOR. 

CHARLIZE THERON
 

 OYUNCU, MODEL VE AKTİVİST, SOSYAL MEDYADAKİ 50 MİLYONU AŞKIN TAKİPÇİSİYLE KENDİ NESLİNİN DOĞAL SÖZCÜSÜ CARA DELEVINGNE DÜNYANIN EN İLHAM VEREN GENÇ KADINLARINDAN BİRİ. PODYUMDA YILDIZI HIZLA YÜKSELEN MODA İKONU VE HALİHAZIRDA DIOR’UN ULUSLARARASI MARKA ELÇİSİ OLMANIN YANI SIRA TANINMIŞ BİR OYUNCU VE AKTİVİST. TAMAMEN ÖZGÜR, CESUR VE TEREDDÜTSÜZ SPONTAN, DİLLERE DESTAN VE KARARLI KARAKTERİYLE KARŞILAŞTIĞI ZORLU GÖREVLERİN BAŞARIYLA HAKKINDAN GELDİ. CARA DELEVINGNE MASKESİZ, DİZGİNSİZ VE ŞEFFAF. GENÇ İNGİLİZ KAMERA KARŞISINDA BİZİ OKULUN KATI KURALLARINI VE KISITLAMALARINI, BASKILARI VE ENGELLERİ SÜREKLİ SORGULADIĞI BİR ANISINA GÖTÜRÜYOR. BİZE “SÜRÜYÜ TAKİP ETMEK” İSTEMEDİĞİNİ VE KENDİNİ NAÇİZANE, BÜYÜKLERİ OLAN “PİŞMANLIK DUYMAYAN FEMİNİST”LERDEN SAYDIĞINI ANLATIYOR. ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞTIĞI MOTTOSUNU UMUT VE METANET YÜKLÜ BERRAK SESİYLE SAĞLAMLAŞTIRIYOR: “KADIN OLMAK İÇİN MÜKEMMEL BİR ZAMAN”.

CARA DELEVINGNE
 
Alfonso CuarÓn’ın Roma filmindeki Cleo rolü Meksika yerlisi Tlaxiaco’lu genç kadını dünyaca ünlü bir oyuncuya dönüştürmeye tek başına yetti.
Yalitza Meksikalı bir çocuğun olağanüstü ve içten öyküsünde bir dadıya hayat verdi ve bunun için ailesinin onu ayrımcılıktan korumak amacıyla öğretmemeyi tercih ettiği Mixtec dilini öğrenmesi gerekti. Bu incelikli rol ona en iyi kadın oyuncu Oscar ödülünü getirdi. Henüz 26 yaşında olan Yalitza Aparicio aynı zamanda UNESCO’nun Yerli Halklar için İyi Niyet Elçisi olarak da ön planda. Köklerinden gurur duyan Yalitza verdiği sözden ve toplumun gelişerek çeşitlenmesi ve daha eşit hale gelmesi arzusundan kararlılıkla bahsediyor.
Yalitza APARICIO
 
Günümüzde kadın olmanın “seçme özgürlüğüne, kendi fikirlerine ve kendi projelerine sahip olmak” anlamına geldiğini neşe saçar biçimde söylüyor. Bu, onun Grasse’daki “Domaine de Manon”unda yetiştirdiği Okka Gülü, Grasse Yasemini ve Sümbülteber hasadını rezerve ettiği Dior Perfumes’in üretici ortağı olarak her gün üzerinde taşıdığı bir tanım. İşin zorluğuna rağmen, atalarından kalan arazide çevreye saygılı olarak yetiştiricilik yapmayı cesaretle tercih etti. Sergilediği üstün kararlılıkla erkek egemen bir ortamda kendine yer edinmeyi başardı, ardından da bölgenin sembolik lideri oldu. 2007 yılında kurduğu “Fleurs d’exception du pays de Grasse” (Grasse bölgesinin istisnai çiçekleri) derneği sayesinde de görevi başkalarıyla paylaşıyor ve kendisini örnek alarak tarım yapmak isteyen sayısız genç kadını etrafına topluyor. Dior’un da desteğiyle bölgeyi kalkındırmak için bu tür feminist etkinliklere çağrıda bulunuyor.
Carole BIANCALANA

Parfüm çiçeği üreticisi ve Grasse’ta yerleşik “Domaine de Manon”un yöneticisi
 
Profesör Marina Cavazzana her cephede mücadele veriyor – çocukların kalıtsal hastalıklarını iyileştirme, bir yandan da kadın hakları savunuculuğu. Bu ünlü doktor ve araştırmacı sıra dışı kariyerinden bahsederken İtalyan aksanından izlere rastlamak mümkün. Gen terapisi ve hücre terapisi alanındaki öncü araştırmasından ötürü dünyaca tanınan Marina Cavazzana kemik iliği nakli ve bağışıklık sistemi hastalıkları konularında uzman. Kariyer yolculuğunda ilerlerken 2012 yılında Fransa Milli Eğitim, Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanlığı’nın Irène Joliot-Curie Ödülü ile ödüllendirildi. Bilim kadını unvanını gururla taşıyor ve bu unvan onu sistemin diktalarını reddetme ve bilim ve tıp alanında çalışan kadınların alt seviyede temsil edilmesine bir son vermek için “güç piramidini yıkma” konusunda cesaretlendiriyor. Model olmaktan ziyade etrafındaki genç kadınlara koçluk ve akıl hocalığı yapıyor. Bıkmadan usanmadan onlara taviz vermemeleri, otosansür uygulamamaları ve eleştirilere boyun eğmemeleri gerektiğini anlatıyor. Bu onun şaşmaz mottosu.
Prof.Marina CAVAZZANA

Paris Necker Çocuk Hastanesi’nde Çocuk Doktoru

Paris-Descartes Üniversitesi’nde Hematoloji Profesörü ve Araştırma Direktörü

Imagine Institute’da Biyoloji Araştırmacısı

 



 

İlgili Makaleler