Doğum Yaptıktan Sonra Seks Hayatınız Nasıl Olacak?

Eğer doğumdan sonra seks yaparken canınız acıyorsa bunun birden fazla sebebi olabilir. Her şeyden önce doğumdan sonraki yaralarınıza dikkat etmelisiniz. Doğum sırasında yırtılmalar olduysa veya epizyotomi (cerrahi kesi) yapıldıysa, hala yileşmekte olan dokular ağrıyabilir. Partnerinizle cinsel birleşme olmadan yapabileceğiniz başka yatak odası aktiviteleri keşfedin. Sezaryen yaranız kaşıntılı ve hassassa, karnınızın üstüne basınç yapan pozisyonlardan kaçının. 

Akıntılar Neden Kaynaklanıyor? 
Emzirmeyi bırakmış olsanız da, seks esnasında salgılanan hormonlar akıntıya neden olabilir. Daha açık konuşalım: Göğüslerinden süt fışkırabilir. Pelvik taban zayıfladığı için idrar kaçırmanız da mümkün. Ancak yakınlarda bir havlu (ve sıkı bir espri anlayışı) bulundurarak partnerinizle bu durumun da üstesinden gelebilirsiniz. 

Libido
Bedeninizden yana hissettiğiniz hoşnutsuzluk vyae aşırı yorgunluk, seks konusunda isteksiz olmanıza neden olabilir. Partnerinizle tek hedef seks olmadan vakit geçirin. Örneğin ona kucak kucağa Netflix izleyip biraz rahatlamayı teklif edin ve sonrasını akışa bırakın.

Hamileliğin Ardından Libido Arttırmanın Yolu 
Eğer emziriyorsanız, düşük östrojen seviyesi vajinanızın daha kuru olmasına yol açabilir. Ayrıca emzirmek, libidoyu arttırmaktan sorumlu olan testosteron hormonunu da azaltır. Daha uzun bir ön sevişme ve kayganlaştırıcılardan yardım alabilirsiniz.

İlgili Makaleler