Dökülen Saçların Eski Parlaklığı Nasıl Kazandırılır

Rüzgar, yağmur, dış ve iç ortam sıcaklıklarındaki dalgalanmaların tümü maalesef ki saç üzerinde olumsuz etkiye sahip. Etkilerinden bazıları saçların parlaklığını kaybetmesi, kuruması, pürüzlü ve tarama açısından zorluk çıkaran kırık uçlar yaratması sayılabilir. Peki günlük alışkanlıklarınızı düzenleyerek saçlarınızı eski sağlıklı haline kavuşabileceğinizi söylesek? Detaylar için okumaya devam edin!

Çevresel faktörler, saçlarınızın soğuk havalarda daha savunmasız kalmasına sebep olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken şey günlük alışkanlıklarınız. Öncelikle saçınızı sıcak su yerine ılık su ile yıkamanın en iyisi olduğunu unutmayın, sıcak su saçı kurutur. Yıkarken sadece doğru şampuanı kullanmak değil, aynı zamanda ihtiyaçlarınızı karşılayan bir saç kremi kullanmak da önemlidir. Nemlendirici ve besleyici saç maskeleri bu noktada yardımcınız olabilir.

Saçlarınızın uçları kuruduğunda veya kırıldığında tek bir önerimiz var; saç yağı. Hindistan cevizi, Argan Yağı gibi besleyici bir yağla saçlarınızı yıkadıktan sonra ıslak saçınızın uçlarını yağlayın. Yağ saçınızı besler, nemin daha uzun süre korunmasına yardımcı olur ve koruyucu bir tabaka oluşur.

Saçı sadece ürünlerle değil, dengeli beslenmeyle iyileştirildiğini unutmayın! Günlük beslenme rutininizde su, protein tüketimi, şeker tüketimi gibi etkenleri mutlaka değerlendirin.
 

İlgili Makaleler