Dolabınızda Var Olan 5 Bahar Trendi

Siz de yıllar önce satın aldığınız parçaların yeniden yükselişiyle gururlanarak kendini iyi hissedenlerden misiniz? Podyumdan aldığımız mesajın sezonsuz bir giyim tarzını işaret etmesiyle gözlerimiz bir kez daha dolaplarımızda kenarda köşede kalan, unutulmaya yüz tutan kıyafetlerimize kayıyor! 

Halihazırda sahip olduklarınızla yakalayabileceğiniz bu 5 bahar trendine birlikte göz atıyoruz;

BLOK RENKLER

Color Block

Anna Sui’den Proenza Schouler’a, farklı iki tonun birbiriyle kesiştiği blok renkli görünümler İlkbahar 2022 şovlarında öne çıkan trendlerin en büyüklerinden. Blok renkli görünüm oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kendinize yakıştırdığınız renkleri bir arada kullanırken birbirleriyle iyi giden renkleri seçtiğinizden emin olmak. 

ÇILGIN PENCERELER

Prabal Gurung

Pantolonlara açılan kasık dekoltesi trendi başta olmak üzere, 2021 yılında her yerde gördüğümüz iddialı silüetlere başlarda ne kadar göz devirmiş olsak da, yıl içinde bu trende alışmaya, hatta sevmeye başladık. Modası geçti tereddütüyle sahip olduğunuz pencereli parçalardan kurtulmayı düşünüyorsanız, bu seksi trendin daha da ekstrem görünümlerle 2022 yılını domine etmeye devam edeceği konusunda sizi temin ederiz! 

DARALMIŞ GÖRÜNÜMLER

Color Block

2000’lerin çılgın trendlerinin geri döndüğü Y2K modasıyla beraber, dapdar ve minicik parçaların dönüşü de kaçınılmaz oldu. Yalnızca crop-top ve braletlerden bahsetmiyoruz; mini eteklerin daha da mini olacağı bu trendin 2022 yılına geri getirdiği bir diğer parça ise birçoğumuzun milenyum travması olan bolerodan başkası değil! 
Bolero görünümüne bir şans daha vermek isterseniz, Brandon Maxwell ve Sandy Liang İlkbahar 2022 koleksiyonlarıyla ilham alabileceğiniz iki tasarımcı. 

KISA SİVRİ TOPUKLAR

Kitten Heel

Platformların da büyük bir trend olduğu bu sezon yüksek topuklarla rahat edemeyen veya hoşlanmayanlardansanız, mikro topuklar imdadınıza koşuyor! 2000’lerin en büyük trendlerinden kısa sivri topuklu ayakkabıların geçen yıllardaki geri dönüş denemeleri başarısız olmuştu. Evde vakit geçirdikçe konfora alıştığımız pandemi sonrası döneme kusursuz bir uyum sağlayarak geri dönen bu ayakkabıları sevmemizin sebebi çok açık: Şıklığımızdan bir şey kaybetmezken, yürümekte hiçbir zorluk çekmeyeceğimiz kadar rahatlar! 

TRANSPARAN ELBİSELER

Naked Dress

2016 yılına ait çıplak görünümlü transparan elbiseleri hatırladınız mı? Geri döndüler, fakat bu sefer romantik bir ters köşe yaparak! Christian Siriano, LaQuan Smith gibi tasarımcıların İlkbahar 2022 koleksiyonlarında gördüğümüz bu kırmızı halıya uygun, içi tamamen gösteren transparan elbiseler günlük giyime “birazcık” fazla kaçar derseniz dolabınızdaki favori organze bluz ve ceketinizle bu trendi yakalayabilirsiniz.

Hazırlayan: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler