Dondurmanızı Evde Yapmayı Hiç Denediniz Mi?

Dondurmayı kim sevmez? Öyle ki biz yaz kış demeden bol bol yiyenlerdeniz. İşte bu yüzden iyi dondurma yemek bizim için oldukça önemli. Konuya şöyle bir çözüm getirdik: Evde kendi dondurmamızı yapıyoruz! 
Kabul ediyoruz biraz uğraş gerektiriyor, özellikle donmasını bekleme kısmı, küçük çoçuklar gibi buzdolabını açıp açıp bakıyoruz fakat zaman dolduğunda, o ilk kaşığı aldığımızda hissettiğimiz hazzın tarifi yok! 
Eğer siz de dondurma aşığıysanız, gelin bundan sonra dondurmalarımızı evde kendimiz yapalım, işte tarifi! 

Malzemeler

  • 1 litre keçi sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 300 gram eritilmiş çikolata (ister sütlü ister bitter)
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Nasıl Yapılır?
Bir tencereye süt, şeker, nişasta ve salebi aktarın ve tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kıvam alan karışımı kaplara pay edip önce oda sıcaklığında biraz soğutun, ardından 5 saat kadar dondurucuda bekletin. Çıkarıp dondurma makinesine aktardığınız karışımın üzerine eritilmiş çikolatayı da ekleyin ve makineyi yaklaşık yarım saat çalıştırın. Afiyet olsun.

İlgili Makaleler