Düğün konsepti: Bohem

Yeni trendleri değerlendirmek ve doğallığın ön plana çıktığı bir düğün konsepti yaratmak isteyenler için bohem konseptli, modern kır düğünleri son zamanların en çok tercih edilen temaları arasında yer alıyor. Bu akımı takip etmek istiyorsanız, popüler olanın dışına çıkıp, lüks ve gösteriş yerine doğallık ve rahatlıktan yana olmalısınız. Unutmayın ki ​düğünlerdeki ana tema sadece tarzın değil, tutumunda bir yansıması anlamına geliyor. Yaratıcılık bohem tarzın neredeyse ilk şartı olduğu için kurgulayacağınız ortamda her türlü fikre açık olmanız, düğününüz için oldukça doğru bir adım olabilir.

Cam kavanozlar içerisine yerleştirilen kır çiçeklerinden, oyulmuş ahşap tabelalara, pastel renk paletinden, dantel eklentilere kadar birbirinden güzel tüm önerileri değerlendirerek, gökyüzü altında sevdiğiniz tüm unsurlardan yardım alarak, rahat bir dış mekan kurulumu oluşturabilirsiniz. Minimal dokunuşlarla büyük etki yaratmanın mutluluğunu yaşarken,  zarafetin ve sadeliğin tadını çıkarabilirsiniz. Modern, rahat ve en önemlisi sade bir zarafetten yana olan çiftlerin bayılacağını düşündüğümüz detaylara gelin birlikte bakalım! 

Makrome Süslemeler
Son zamanlarda ev dekorasyonu alanında da sıkça kullanılan makrome tekniğini pek çok düğün objesi üzerinde uygulayarak sıcak bir görünüm yaratabilirsiniz. Özellikle bohem tarzda kurgulanan kır düğünlerinde arka fon olarak karşımıza çıkan makromeler, düğününüze şık bir rustik esinti katabilir.Denemekten korkmayın.

          

Etnik Desenli Kilimler
Bohem temayı seçtiyseniz ,düğünün yapılacağı alanda kullanacağınız farklı boyutlarda etnik desenli kilimleri ve halıları minderler ile birlikte kullanarak etnik havayı güçlendirirken, doğal görünümü vurgulamış olursunuz.

          

Fenerler  
Karanlık fon üzerinde fenerler yardımı ile oluşturacağınız sarı veya beyaz ışıklandırmalar ile düğünün ışıltısını ve zarafetini arttırabilirsiniz.Her yere düz aydınlatmalar asmak yerine, ahşap geometrik fenerleri, boyanmış küçük kavanozları, cam şişeleri, içine mum konmuş sallanan aksesuarları kullanarak özgün bir hava yaratabilirsiniz.

         

Ahşap ve Dantel Detaylı Düğün Takı
Düğününüz için bohem düğün temasını seçtiyseniz, otantik, bol yeşilliklerle süslenmiş, beyaz dantel perdelerden oluşan şık bir tak detayı eklemeye ne dersiniz? Tahta bir tak iskeleti, hasırdan avizeler, kocaman kır çiçekleri ve yeni trend makromeleri kullanarak, istediğiniz şıklıkta bir dekoratif köşe oluşturabilir ve ilerleyen saatlerde de güzel fotoğraflar çekmek için bu takı ışıklandırabilirsiniz.Eğer makrome istemiyorsanız, ahşap çubuklarla sade bir düzenek kurabilir, üzerine masa düzeninizdeki çiçeklerden sabitleyebilirsiniz.

          

Özgün Çiçekler
İçsel işçiliğinizin etrafı kucaklamasına izin verin ve kendi çiçeklerinizi farklı stillerde ayarlamaktan korkmayın! İsterseniz cam şişelere kır çiçekleri yerleştirerek ağaçlardan sarkıtabilir, tören sandalyelerini çiçekler ile süsleyebilir ya da masalara doğal buketler yerleştirebilirsiniz.Düğününüzde uzun dallı çiçekler, bol yeşil yapraklı dallar kullanabileceğiniz gibi renkli çiçekler de yer alsın istiyorsanız da bunları temamızın ana öğelerinden ahşap ya da makromelerle birleştirebilirsiniz.

          

Kokulu Mumlar
Mum detayları ekleyerek fantastik bir görünüm yaratırken, nostaljik bir dantel dokunuşu ile düğün temasını vurgulayabilirsiniz.

          

Ahşap Salıncaklar
Özgür ruhlu, eğlence arayan çiftler bu sade, bohem salıncak fikrine bayılacak! Dallar, çiçekler ve saçaklar kullanılarak hazırlanmış bu şık detay ile düğününüze renk katabilir ve güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

         

Tütsü
Bohem düğünlerde doğal ürünler kullanmanız ortama pozitif enerji yayacaktır. Güzel ve aromatik kokular yayan tütsüleri İster belirli bölgelere isterseniz de masalara yerleştirerek ortamın enerjisini arttırabilirsiniz.

        

Işıklı Çadır
Bohem düğün konseptinde en güzel dekoratif öğe kuşkusuz ki çadırlar. Çadırı inşa ederken kuru, uzun ağaç dallarını, süslemeler için de hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. Sadece çiçeklerle süsleyip, etrafına beyaz dantel kumaş sarmak muhteşem bir görünüm yaratacaktır.

         

Hazırlayan : Gizem Aysel
        

İlgili Makaleler