Düğününü salgından dolayı ertelemek zorunda kalanlara tavsiyeler

Ülkemizde ve tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgınından dolayı birçok etkinlik ya iptal ediliyor ya da erteleniyor. Buna nikah törenleri ve düğünler de dahil. Birçok çift uzun zamandır hazırlandıkları o özel gün için kurdukları hayalleri bir süreliğine rafa kaldırmak zorunda.
Yalnızca nikah töreni ya da düğün değil, bekarlığa veda partileri ve balayı tatilleri de hem sizin hem de sevdiklerinizin sağlığı için ileri bir tarihe ertelenmek zorunda. Verdiğiniz ertleme kararı herkesin hayatını iyi anlamda etkileyecek.
Düğünü ertelemenin birkaç basit telefon görüşmesiyle olup bitmediğinin farkındayız, duygularınızı sindirmek ve hareket planı çıkarmak için size birkaç önerimiz var.

Bu Kararı Sindirmek ve Üzüntünüzü Yaşamak için Kendinize Biraz Zaman Ayırın 
Lami cimi yok, düğünü erteleme kararınız sizi ve partnerinizi oldukça üzecek. Koronavirüsün yaşantınızda sebep olduğu her şey zaten oldukça can sıkıcı. İşte bu yüzden üzüntünüzü yaşamak ve sindirmek için kendinize zaman verin. Her şeyi yeniden planlamadan ve insanlara açıklama yapmadan önce kendinize birkaç gün ayırın. Sakinleşin ve kafanızı toplayın. Eğer kafanızı yastığa gömüp haykırarak ağlamak sizi rahatlatacaksa, yapın. Terapistinizle konuşmak size iyi gelecekse, hiç durmayın, terapistinizi arayın.
Evet, kimsenin canına ve sağlığına bir zarar gelmedi fakat bu yine de size bir kayıp veriyormuşsunuz gibi hissettirebilir, bu çok normal.

Mekan ve İşletmecilerinizle Görüşün Fakat Gerginlik Yaratmayın
İleri bir tarihe ertelediğiniz düğününüzü yine seçtiğiniz mekanda gerçekleştirmek istiyorsanız, işletmecinizle net ve dürüst bir konuşma yapın.
Diyelim ki düğününüzü Şubat ayına ertelediniz, mekan 13 Şubat ya da 20 Şubat tarihinde sizi ağırlayabilecek, ancak hayallerinizi süsleyen düğün fotoğrafçısı 20 Şubat’ta boş; 20 Şubat’ı tercih edin.
Unutmayın, bu belirsiz süreç işletmeciler için de oldukça sıkıntılı geçiyor. Empati kurmayı ve nazik davranmayı deneyin, sonuçta herkesin amacı işleri bir an önce yoluna koyabilmek.

Planlı Olmaya Devam Edin 
Süreç ne kadar belirsiz ilerlerse ilerlesin, sizin her zaman bir B planınız olsun. Nasıl olsa düğünü erteledik diye düşünüp plan yapmayı bırakmayın. Her şeyin son dakikaya kalmasını istemeyiz.

Ne olursa olsun, gün sonunda bunun sadece sizin başınıza gelmediğini unutmayın. Yalnız değilsiniz.

İlgili Makaleler