Ece Zaim ile Röportaj

  • Mesleğinize yönelmenizde ne etkili oldu?

Yemek hem anneannem hem babaannem hem de annem için hep çok önemliydi. Anneannem iyi malzeme tutkunuydu. Anneme kilolarca meyve, çuvallarla ceviz aldırırdı. Bayramlarda evinin kapısı akşama dek açık olurdu. Babaannem ise sofra düzenine ve detaylı tariflere çok önem verirdi. Mutfağında profesyonel bir şef gibi çalışırdı. Annem en basit tarife bile özenle yaklaşır, organik ürün tutkunudur. Her malzemeyi, her yıl kendi memleketinde özel olarak hazırlatır. Geçenlerde evime 80 adet mavi köy yumurtası göndermişti, hem de talaşlarıyla! Bu kadınlardan etkilenmemek mümkün değildi. Yemek yemeğe ve pişirmeye düşkünlüğüm de eklenince olanlar oldu.
 

  • Başarının formülü sizce nedir?

Başarıyı değil yoldaki mutluluğu hedeflemek ve ona odaklanmak.
 

  • Hayalinizi gerçekleştirme noktasında sizi en çok destekleyen kişiler kim oldu?

İş hayatıma hiçbir zaman hayal olarak bakmadım. Bunu söylerken şu an çok hayalperest olmadığımı fark etmiş oldum. Eşim her zaman en sıkı manevi destekçimdir. Babalarım ve annelerim ise daha şüphecidir ama artık, “Sen karar verdiysen bir bildiğin vardır,” diyorlar.
 

  • Kariyer basamaklarını çıkarken karşınıza çıkan en büyük zorluklar nelerdi?

Benim hikayem tamamen her basamakta düşüp yeniden başlamaktan ibaret. Başıma gelen en büyük zorluğu veya zorlukların hepsini keşke paylaşabilseydim. Hepsini ilk kez duyan dostlarımın genelde ağzı açık kalmıştır. Eskiden çok üzülüp kendimi yıpratırdım. Şimdi çok farklı düşünüyorum. Hepsi benim öğretim, yolumun parçası ve beni ben yapan deneyimler.
 

  • Bir yaşam motto’nuz var mı? Sağlık ve huzur olsun yeter. Gerisi zaten bizim elimizde. Eğlenmeyi unutmamak da çok önemli!
  • Hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere neler öğütlersiniz?

Çok fikir alın fakat sonuçta sadece iç sesinizi dinleyin. Prensiplerinizden asla şaşmayın. Çok sıkı çalışın ve bu süreçte çevrenizdeki kimseyle kendinizi karşılaştırmayın. Odağınız kendiniz olsun.
 

  • Sizin örnek aldığınız kadınlar kimler?

Çok yönlü her kadın benim ilham kaynağım. Çevremde kendi markasını kurmuş, çok sıkı çalışan, bununla beraber özel hayatını yürüten ve her yıl kendisini aşan birçok kız arkadaşım var. Onlar en büyük ilhamlarım. Hepsiyle gurur duyuyorum ve hep destekliyorum.
 

  • En büyük hayaliniz ne?

Yurt dışında yayınlanacak kitabımı tamamlamak. Kendime en fazla beş yıl veriyorum.

Hazırlayan CEREN ARSEVEN
Fotoğraflar MERVE AĞAZAT
Styling BEYMEN COLLECTION İLKBAHAR-YAZ 2020 
 

İlgili Makaleler