Editörlerimiz Deniyor: Kendi Parfümümüzü Yapıyoruz!

Parfüm biz kadınların hayatında gerçekten büyük bir yer kaplıyor. Ruh halimizi özgün bir şekilde göstermenin en kalıcı yolu olan parfümler, birçok farklı seçenekte ele alınabilir. Yaz kokusu, kış kokusu, gündüz parfümü, gece parfümü, kullanıcı yaş gruplarına göre ayrılan parfümler, yoğun, hafif gibi uzayıp giden listeye el yapımı parfümünüzü eklemeye ne dersiniz?
Evde kolaylıkla yapabileceğiniz sadece ama sadece size özgü olacak bu koku, imzanız olacak.
 

Başlarken
Kendi kokumuzu yapmak için öncelikli ihtiyacımız tabii ki de esansiyel yağlar ve hayır merak etmeyin, ortaya harika kokan karışımlar çıkarmak için Kimya bölümü diplomasına ihtiyacımız yok. Gereken tek şey biraz hayal gücü ve cesaret. Yeni aromalara açık olun ve kendinizi karışımınızın büyüsüne bırakın.
 
Dikkat etmeniz gereken en önemli şey alerjen maddelere karşı mesafenizi korumak, esansiyel yağların içeriği doğal olabilir ancak her doğal içerik cildinize zararsızdır diye bir şey yok. Bileğinizde yapacağınız küçük bir test ile uzun vadede karşılaşabileceğiniz rahatsızlıklara karşı hazırlıklı olursunuz.
 

Tüm bunların yanı sıra bir kokunun bileşenlerine dair fikir sahibi olmalısınız, hepimizin kullandığı parfümlerden bildiği üzere kokular nota karışımlarından oluşur. Üst, orta ve alt notaların her biri farklı özelliklere ve kalıcılığa sahiptir. Örneğin üst notaları parfümü ilk koklamanızda hissedersiniz, kalıcılığı 15 dakika kadardır. Orta notalar en belirgin olanlardır ve kalıcılığını 15-45 dakika kadar korur. Alt notalar ise en kalıcı notalardır. Alt nota olmadan parfümünüz kalıcı olmaz.
 
Esansiyel yağlarla yapacağınız parfümün jojoba veya badem yağı gibi kokusuz bir taşıyıcıya ihtiyacı vardır.
 
Nasıl Seçeceğiz?
Kokuları nasıl karıştıracağınız tamamen sizin tercihiniz olsa da, aklınızda tutmanız gereken birkaç nokta var: Meyveli notalar, baskın ve çarpıcı olduğu için genellikle üst notaları oluşturur. Çiçeksi notalar daha hafif ve yumuşak olduğu için orta notalarda kullanılır. Odunsular ise alt notalar için idealdir. Yani ideal bir karışım bergamot, yasemin ve sandal ağacı olabilir.
 

Hazırsanız, Haydi Başlayalım!
İhtiyacımız olan şeyler: Bir şişe, üç adet esansiyel yağ (üst, orta ve alt nota için), dört adet pipet veya cam damlalık ve son olarak bir adet kokusuz taşıyıcı yağ (badem yağı veya jojoba yağı).
 
Denklemimiz ise şu şekilde: 80 damla taşıyıcı yağ + 20 damla esansiyel yağ
Yüzde 20’lik karışımımızdaysa oran şu şekilde: 10 damla alt nota + 5 damla orta nota + 5 damla üst nota
 

İstediğiniz Zaman İstediğiniz Yerde Kullanabilirsiniz
Karışımınızı bileklerinizin iç tarafına, kulağınızın arkasına, boynunuza gönül rahatlığıyla sürebilirsiniz.

İlgili Makaleler