Emily Ratajkowski’nin Yeni Kitabı ‘My Body’ Hakkında Bildiklerimiz

Emily’nin günlük kombinlerinde tercih ettiği parçalardan dolayı sosyal medyada linç yediğini maalesef biliyoruz. 9 Kasım’da çıkacak olan ilk kitabı My Body ile sosyal medyada verdiği çıplak pozlardan dolayı maruz kaldığı tacize, doğum öncesi ve sonrası yaşadıklarına genişçe yer veren ünlü isim; kitabının birden çok denemeden oluştuğunu açıkladı.

Ratajkowski’yi yazmaya iten şey, toplumda baskın olarak görülen ‘Erkek Bakış Açısı’. Ünlü model kendisini gün geçtikçe daha çok cinsiyet eşitliğine adanmış ilan ederken, sadece erkeklerin sesini dinleyen bir toplumda yaşadığı için öfke hissettiğini belirtiyor. Korku ve hayal kırıklığı olarak başlayan öfke şimdi güce dönüştü ve ‘My Body’’de toplandı. “Her şeyin özüne inmek istiyorum. Bence biraz öfke duymakta haklıyız, haklı olmanın da ötesinde kadınların bundan korkması gerektiğini düşünmüyorum.” Cümleleriyle kendisini açıklayan süper model, My Body’nin tüm kadınların okuması ve kendilerini yeniden keşfetmesi için bir yolculuk, kişisel bir hikaye olduğunu da ekliyor.

Emily’e kitabını neden yazdığı ve sonuçtan memnun olup olmadığı sorulduğunda ise; “Yirmili yaşlarımın büyük bir bölümünde hitap edecek bir kitleye sahip değildim. Küresel ölçekte yazdığım ilk şey ve My Body’e ‘Bu benim hikayem’ diyebilmek çok iyileştirici.” cümleleriyle çıkan sonuçtan gayet memnun olduğunu belirtiyor. Emily’nin ‘My Body’sini merakla bekliyoruz! 

İlgili Makaleler