Erkekler Orgazm Taklidi Yapar Mı?

İdeal bir seks hayatı dendiğinde akla gelen ilk şeylerden birisi de eş zamanlı orgazmdır. Fakat iki kişinin de aynı anda orgazma ulaşması sanıldığı kadar kolay yaşanan bir durum değil. Gerçek hayattaki seks deneyimi filmlerdekinin aksine bir anda kusursuzca gerçekleşmez. Partnerler aynı anda orgazm olmak isteseler de bu acak bedenlerinizin birbirine alışmasıyla bağlantılı olarak, bu noktada iletişiminizi geliştirerek olabilir. 
Bazen böyle durumlarda, taraflardan biri aradaki bağı güçlendirmek için partneri boşalırken orgazm taklidi yapabilir ve eğer bu alışkanlık haline gelirse ilişkide tensel bağ kırılacağı gibi farklı problemler de yaşanabilir. 

Orgazm Taklidini Sadece Kadınlar Yapmıyor 
Çevrenizde orgazm taklidi yapan kadınlara dair birçok şey duymuşsunuzdur, arkadaşlarınız hatta belki de siz… Fakat konuyla ilgili bu kadar bilinmeyen diğer bir yön ise erkeklerin de tıpkı kadınlar gibi orgazm taklidi yapıyor olmaları. 

Kadınlar Neden Orgazm Taklidi Yapıyor? 
Bu çok sorulan sorunun cevabı aslında gerçekten çok basit. Sebepleri partnerinin kendisini yeterli hissetmesini istediği için, seksten sıkıldığı ve bir an önce bitmesini istediği için diyerek iki ayrı kategoriye ayırabiliriz. 

Erkekler Neden Orgazm Taklidi Yapıyor? 
Aslında bakarsanız erkekler de kadınlarla aynı sebeplerden dolayı seks sırasında orgazm taklidi yapıyor diyebiliriz. Partnerini incitmemek için yapılan orgazm taklitleri, erkeğin modu düşük oolduğu için seksi bir an önce bitirmek adına yapılan orgazm taklitleri.. 

Hızlı nefes alıp verme, soluyarak konuşma, kasları germe gibi taktikler sadece kadınlara mahsus değil, bazı erkekler de orgazm taklidi konusunda en az kadınlar kadar usta olabiliyor. Birçok kadının seks sırasında partnerinin özgüvenini düşünerek ya da seksi sonlandırmak için orgazm taklidi yaptığını biliyoruz ancak yeni araştırmalar, bizlere erkeklerin de kadınlar gibi sık sık orgazm taklidini tercih ettiklerini gösteriyor. Bu da orgazm taklidinin sadece kadınlara özgü bir davranış biçimi olmadığını kanıtlıyor.
Sexual and Relationship Therapy’de yayımlanan çalışmada, 18-29 yaş arası 458 erkeğe son dört ay içerisindeki cinsel deneyimleri hakkında bir dizi sorular soruldu. Erkeklerin neredeyse yarısı, söz konusu süre içerisinde en az bir kere orgazm taklidi yaptıklarını itiraf ettiler. Yaşadıkları sekslerin dörtte birinde orgazm taklidi yaptıklarını söyleyip bu taklitlerin çoğunu da vajinal ilişki sırasında yaptıklarını vurguladılar.

Erkekler de Bazen Sevişmek İstemeyebilir 
Uzun bir süre erkeklerin yedi saniyede bir seks düşündüğü iddiasıyla yaşadık. Ancak daha sonra bunun herhangi bir kaynağa dayandırılmadan ortaya atılmış bir iddia olduğu ortaya çıktı. Asıl ilginç olan; bu ‘teori’ erkekler tarafından o kadar çok sevildi ki bu iddia bir süre bazen bir yük olarak omuzlarda ya da bir zafer kupası gibi ellerde taşındı. Ancak fiziksel ve psikolojik sebeplerden dolayı erkeklerin de zaman zaman kadınlar gibi cinsel isteksizlik yaşadıklarını unutmamak gerekiyor. Son yıllarda özellikle strese, hormonal sebeplere, ilaç kullanımına vb. şeylere bağlı olarak bu problemi yaşayan erkek sayısındaki artış bu durumun altında yatan nedenlerin bilinmesi için birçok bilim insanını harekete geçirdi.

Bu Durumda İyi Bir Seks Hayatı İçin Ne Yapmalıyız? 
Sadece seks hayatınızda değil ilişkinizin her alanında iletişime büyük önem vermelisiniz. Eğer her koşulda saygı çerçevesinde aklınızdan ne geçtiğini belirtir partnerinizi de aynı ölçüde anlamaya çalışırsanız, değil seks ilişkinizde hiçbir konuda sorun yaşamadığınızı fark edeceksiniz. 
Seks için partnerinizin isteklerine önem verdiğiniz kadar kendi zevklerinizi de dile getirmeniz çok önemli. Seks bir takım oyunu, bu noktada sizin rehberiniz partneriniz, onun rehberiyse sizsiniz. Utanmayın, geçmiş tecrübelerinizle karşılaştırmayın ve anda kalmaya özen gösterin. 
Seks sırasında da iletişim kanalınızın açık olması oldukça önemli. Canınız yanıyorsa, pozisyondan hoşlanmıyorsanız bunları açık yüreklilikle ifade etmekten çekinmeyin. Cinse uyumsuzluk yaşadığınızı düşünüyorsanız kendinize de partnerinizde de zaman verin, gerekli durumlarda doktorunuza başvurarak destek alabilirsiniz. Stres altında hissettiğiniz durumlarda bunu partneriniz ile paylaşın,unutmayın ki sorununuzun nedeni bilen partneriniz size anlayış gösterecektir.

 

İlgili Makaleler