Estetik Operasyonlara İlgi Artıyor

Son birkaç yıldır hayatımıza damga vuran pandemi ve eve kapanma süreci sonrası, medikal estetik işlemleri yoğun ilgi görüyor. Ameliyat gerektiren estetik operasyonlara göre daha pratik ve ekonomik olması da medikal estetiği son yılların gözdesi haline getiriyor.

Maske kullanımı, işlem uygulanan bölgeleri ve estetik trendlerini oldukça hızlı bir şekilde değiştiriyor. Cilt kalitesini artıran işlemler artık daha fazla ilgi çekiyor. Bahar ayları yaklaşırken, trendler de yeniden şekillenmeye devam ediyor. Peki, yüzünüzü ve vücudunuzu bahar aylarına hazırlamak için neler yapmanız gerekiyor? Uzm. Dr. Şafak Göktaş, 2022 bahar aylarına girerken medikal estetik konusunda merak edilenleri aydınlattı.

Doğru uygulanan işlemlerle güzel yaş almak mümkün. Bununla birlikte vücudunuzu ve yüzünüzü tanımanız oldukça önemli. Ne istediğinizi bilerek, onu anlatmak da ayrıca bir o kadar önem taşıyor.

Yüz geniş ise

Yüz İnceltme Botoksu

Gıdı fazlalıkları varsa

Gıdı Lipoliz ve Çene Dolgusu

Yüzde sarkma mevcutsa

7 Nokta Lifting

Göz altlarındaki sarkmalar için

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altlarındaki morlukları için

Paris Işıltısı

Göz kapağı düşüklüklerinde

Kaş Kaldırma Botoksu ve Plazma ile Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

Üst yüzde kırışıklıklar varsa

Botoks

Cilt kalitesi yetersiz ise

Mezoterapi ve Gençlik Aşıları

Boyun bölgesi kırışıklıkları için

Gençlik Aşısı ve Botoks

Dudak ince ve kırışıklıklar varsa

Dudak ve Dudak Üstü Dolgusu

Saçta seyrelme meydana geldiyse

Saç Mezoterapi ve PRP

Yüzün alt kısmı olması gerektiğinden kısa ise

Çene Dolgusu

Daha ince ve uzun bir yüz için

Elmacık Dolgusu, Masseter Botox ve Jawline- Çene Ucu Dolgusu

Selülitler için

Selülit Mezoterapisi

Bölgesel yağlanma için

Enzimatik Lipoliz

 

Yüz şeklinden kaynaklanan estetik operasyonlar bu aralar oldukça fazla tercih ediliyor. Bakıldığında yüzün geniş olduğu düşünülüyorsa, Yüz İnceltme Botoksu uygulanabilir. Yüzün alt tarafı ise eğer daha kısaysa Çene Dolgusu tavsiye edilebilir.

Daha ince ve uzun bir yüz yapısı için de yapılan işlemler Elmacık Dolgusu, Masseter Botoks, Jawline ve Çene Ucu Dolgusu olarak sıralanabilir. Kombine işlemler uygulandığında, özellikle yüzde oldukça başarılı sonuçlar elde edilir. Bu bölgde bütüncül bir değişim sağlanır. Yüzdeki ve boyundaki kırışıklıklar için Botoks uygulanırken, boyun bölgesinde Botoksun yanı sıra Gençlik Aşıları da tercih edilebilir. Gençlik aşıları, boyun bantlarında oldukça iyi sonuç vermektedir.

Gıdıda fazlalık oluştuğu durumlarda, yüzde oluşan kilolu ve büyük ifadeyi gidermek için Gıdı Lipoliz ve Çene Dolgusu birlikte uygulanabilir. Dudakların inceliğinin yanı sıra, dudak üstlerinde kırışıklık şikayeti varsa, Dudak ve Dudak Üstü Dolgusu tercih edilir. Yüzde meydana gelen sarkmalara karşı 7 Nokta Lifting uygulaması tavsiye edilir.

Ekrana bakma süreleri arttığından ve bilgisayar ekranına bağlı bir hayat stili iyice yerleşmeye devam ettiğinden göz altlarından kaynaklanan şikayetlerin de arttığı gözlemleniyor. Göz altlarında sarkmalar ve çökmeler oluştuğunda Göz Altı Işık Dolgusu önerilirken, kararma şikayetinde ise Paris Işıltısı tavsiye ediliyor. Ekrana bakma süresinin üstüne stresli ve kaygı dolu bir pandemi süreci de eklendiğinde, göz kapaklarında düşüklük için de hastalar uzman görüşüne başvuruyor. Bu düşüklüğe Kaş Kaldırma Botoksu ve Plazma cihazı ile yapılan Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği ile müdahale edilebiliyor.

Cilt kalitesini artırmak da oldukça önemli. Özellikle yüz bütün gün maskenin içinde kapalı kaldığından, cilt kalitesini artırabilecek işlemler yoğun ilgi görüyor. Yüz Mezoterapisi ve Gençlik Aşıları ile yüze gereken nem ve canlılık yeniden kazandırılıyor. Bunun yanı sıra saçlarda mevsimsel değişimlerden doğan dökülmeler meydana geliyor. Bunun için Saç Mezoterapisi ve PRP uygulanıyor.

Selülit görünümünden şikayetçi olanlar için ise Selülit Mezoterapisi uygulanması tavsiye ediliyor. Bölgesel yağlanmanın etkisini aza indirgemek için de Enzimatik Lipoliz uygulaması başarılı sonuçlarıyla dikkat çekiyor.

 

Uzm. Dr. Şafak Göktaş kimdir?

Medikal Estetik Hekimi ve aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Şafak Göktaş, her iki alanda da tanınmış bir doktordur. Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği, Medikal Estetik Derneği ve Mezoterapi Derneği’ nin aktif bir üyesi olan Göktaş, kendini geliştirmek için İspanya, Güney Afrika, Çin ve İngiltere’deki çeşitli hastanelerde çalışmış ve araştırmalarda bulunmuştur. Kendisinin ulusal ve uluslararası dergilerde ve bilimsel toplantılarda makaleleri ve sunumları bulunmaktadır. Uzm. Dr. Şafak Göktaş, botoks, damar içi glutatyon, dolgu, PRP, lipoliz (Yağ parçalama), H100 gençlik aşısı, saç mezoterapisi, mezolifting gibi medikal işlemler uygulamaktadır. Göktaş, uzmanlık birikimi sayesinde hijyen ve kaliteden ödün vermeden danışanlarını daha güzel bir görüntüye kavuşturmayı hedeflemektedir. @drsafakgoktas instagram hesabından ya da www.safakgoktas.com adresinden detaylı bilgi alınabilmektedir.

İlgili Makaleler