Evde Kolaylıkla Bulabileceğiniz 5 Malzeme İle Kendi Jeaninizi Tasarlayın

İhtiyacınız Olanlar

  • Yenilemek istediğiniz bir Jean pantolon
  • Tebeşir (eğer yoksa pantolonunuz üzerine çizgi çekmek için bir kalem) 
  • Maket bıçağı
  • Cımbız
  • Çengelli iğne

 

1.ADIM
İlk olarak jeaninizi giyin ve bir tebeşir yardımı ile kesik açmak istediğiniz yerleri kabataslak işaretleyin. Dizinizin alt,üst ve kenarlarından 5’er santimlik çizikler atarak başlayabilirsiniz…
 
2.ADIM
Maket bıçağı ile işaretlediğiniz yerleri keserken, pantolonun diğer yüzüne zarar vermemek adına pantolonunuzun paçalarından bir dergiyi kıvırarak diz kısmındaki kesim yapacağınız bölgeye doğru getirin.
 
3.ADIM
İşaretlediğiniz yerleri maket bıçağını kullanarak kısa ve yatay kesikler atmaya başlayın.
 
4.ADIM
Her bir kesik arasında 3-5 cm’lik aralıklar bırakarak işleme devam edin. Yaptığınız kesiklerin birbiri ile aynı uzunlukta olup olmaması önemli değil; doğal bir görünüm için orta kısımdakilerden üst ve alt köşelerdeki kesimlere doğru olan kesiklerin kısalmasını deneyebilirsiniz!
 

 
5.ADIM
Yaptığınız ilk kesiği çevirip çengelli iğnenin ucu ile ipliklerin kenarlarından çekmeye başlayın; ancak iplikleri genişletirken koparmamaya dikkat edin!
 
6.ADIM
İplikleri cımbız ve çengelli iğne yardımı ile yeteri kadar genişlettikten sonra yavaş yavaş oluşan saçakların farkına varacaksınız. Cımbızınızı kullanarak kısa iplikleri çekiştirip uzatın.
 
7.ADIM

Bu adımları her bir kesik için yeniden uygulayın; farklı bir tarz yaratmak adına, ince kesiklere hiç dokunmadan öylece bırakıp farklı bir hava katabilirsiniz.
 

İlgili Makaleler