Evlilikte Cinsel Hayat

Ruh eşinizi buldunuz ve artık hayat arkadaşı oldunuz. Buraya kadar her şey çok güzel fakat zaman geçtikçe ilişkiniz sizi eskisi kadar heyecanlandırmıyor olabilir, evliliğiniz yıllandıkça veya çocuk sahibi olup hayatta yeni roller edindikçe eski rollerinizden feragat etmekte olabilirsiniz. 
Her şeyin ötesinde hayat telaşında yoruluyor ve kendinize bile zaman ayıramıyor olabilirsiniz. 
Bugün evlilikte yazısız olan cinsel hayat kurallarını yazıya döküyoruz. Öncelikle her insanın farklı olduğu gib iher ilişkinin de farklı dinamiklere sahip olduğunu unutmamamız gerekiyor. İşe kendi ilişkinizin dinamiğini keşfederek başlayabilirsiniz. Eğer gördüklerinizden memnun değilseniz, bir sonraki yazımızda hayalini kurduğunuz, içinize sinen ilişkiyi yaşayabilmek için yapmanız gerekenleri anlatacağız. 

Evliliklerin hiçbiri ilk günkü tutkusuyla devam etmez. Hayattaki inişler ve çıkışlar bireylerin ruh halini ve duygu durumunu etkiler. Bu yüzden ilişkinizde hem geçinmeye gönlünüz olacak hem de sahip olduğunuz ışıltının kaybolmaması için her gün emek vermeniz gerektiğini kabul edeceksiniz. 

Tutku sanılanın aksine göz açıp kapayıncaya kadar geçmez. 

Özellikle çocuk sahibi olduktan sonra seks hayatınız durgunlaştıysa, bunu eşinize karşı bir sorumluluğunuzu yerine getirmiyormuş gibi görmeyin. Seks iki kişiyi içeren bir eylemdir ve karşılıklı hazzı hedefler. Eğer o gün gerçekten havanızda değilseniz bu normal bir durumdur ancak gözden kaçırılmaması gereken tek nokta ailenize yeni bir birey katıldıktan sonra alışma sürecini atlattığınızda yalnızca bebeğinize değil aynı zamanda ilişkinize de emek vermeyi sürdürmeniz gerekiyor. 

Birçok kadının ve annenin bu konuda katıldığı bir fikir var: “Haftada en az bir kez eşimle sevişmek istiyorum.”
Başta belirttiğimiz gibi her ilişkinin dinamiği farklıdır, siz belki o hafta hiç seks yapmak istemezsiniz belki de her gün partnerinizle sevişmek istersiniz bu tamamen sizin ve partnerinizin özelinde gerçekleşmelidir, ancak değindiğimiz nokta, ilişkinizin ışıltısını kaybetmemesi için cinsel hayatınıza da önem vermeniz gerektiği. 
İster gün içinde planlayın, ister spontane yaşayın. 

İlgili Makaleler