2018-19 Sonbahar/Kış Göz Makyajı Trendleri

Makyaj artistlerinin bu sezon göz kapaklarında tercihi canlı renkler. Neon mavi, sarı ve füme gibi renkli tonlar makyaj artisti Dick Page tarafından Adam Selman modellerinin göz kapaklarına uygulandı. Renklerle oynamayı seviyor ama cesaret edemiyorsanız bu sezon aradığınız fırsat karşınıza çıkıyor.

Dior mankenlerinde kaş renkleri açılıyor ve kaşlar yukarı taranıyor. Makyaj artistlerinin önerisine göre kaşlarınızın ucuna eğim vermeden, kısa ve hafif dokunuşlarla daha pratik bir şekilde düz kaşlara ulaşabilirsiniz.

Jeremy Scott defilesinin makyaj artisti Kabuki, akrilik ile boyanan el yapımı şeffaf şablonlar ile sanatsal, neon ve renkli kanatlar yarattı. Kabuki makyajı hakkında “80’lerin fütüristik pop’unu hissetmek istedik” diyor.
 

Bu sezonun renklerle oyununu yansıtan bir diğer trend; gözlerin aynı renklerin farklı tonlarına bürünmesiyle oluşan monokrom göz makyajı. Tek bir rengin yarattığı çarpıcı etkinin yanı sıra makyaj rutininizi büyük ölçüde kolaylaştıracak bu tekniği çok seveceksiniz.

Balmain defilesinde makyaj artistleri, uzun ve doğal görünen takma kirpikler kullanırken Concept Korea, beyaz maskarayı üst kirpiklere abartılı bir şekilde uyguladı ve beyaz eyeliner ile bütünlük sağladı.

Gümüş rengi göz farı gözlerin iç köşelerinde kullanılarak tüm yüzü aydınlatan ve canlandıran bir görünüm veriyor. Cildinizi solgun hissettiğinizde bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Bir dönemin en büyük trendlerinden olan yoğun göz kalemi uygulaması tüm gözü çevreleyen yeni görünümüyle geri dönüyor. 2018-19 kış podyumunda tüm dikkat çerçevelenen gözlerin üzerinde.

Sanatın ve renklerin hiç olmadığı kadar önemli olduğu bu sezonda, bakışlarınıza canlılık katabileceğiniz gökkuşağı trendi Anna Sui 2018 kış defilesinde de karşımıza çıkıyor. Fuşya rengi farlar modellerin göz kapaklarına uygulanırken, katlanma bölgesine sürülen mor renk 60’ların cesur siyah eyeliner’ı ile birleşiyor ve bakışlar daha modern bir görünüme kavuşuyor.

Prada’nın makyaj artistleri, şakaklara kadar uzayan renkli farların üzerine Swarovski taşlar yapıştırarak maksimalist bir görünüm yakalıyor. Gözlerin alt kısmına uygulanan farlar ile de parıltı göz makyajında hakimiyetini sürdürüyor.

İlgili Makaleler