İlham alabileceğiniz 42 gelinlik modeli

 Chanel Haute Couture

 Chanel Haute Couture

Christian Dior Haute Couture

Christian Dior Haute Couture

Elie Saab Haute Couture

Elie Saab Haute Couture

Alexis Mabille Haute Couture

Alexis Mabille Haute Couture

Ralph & Russo Haute Couture

Ralph & Russo Haute Couture

Schiaparelli Haute Couture

Schiaparelli Haute Couture

Francesco Scognamiglio Haute Couture

Francesco Scognamiglio Haute Couture

Valentino Haute Couture

Valentino Haute Couture

Giambattista Valli Haute Couture

Giambattista Valli Haute Couture

Iris Van Herpen Haute Couture

Iris Van Herpen Haute Couture

Alexandre Vauthier Haute Couture

Alexandre Vauthier Haute Couture

Viktor & Rolf Haute Couture

Viktor & Rolf Haute Couture

Dantel gelinliklerin vazgeçilmez detayı. Fakat klasik dantel işlemeleri sizin tercih etmek istemediğiniz bir seçenek ise bu model aslında tam da istediğiniz gibi olabilir. Balıkçı model eteği ve derin V dekoltesinin transparan dantel kumaşla tamamlanışı, gelinliğe özgünlük katıyor. 

Berta, tüm kadınların gelinlik almadan önce tüm modellerini incelediği ve ilham aldığı bir marka. Parlak işlemeleri, A kesim etekli modelleri ve uzun kuyruklarıyla her kadının hayal ettiği o muhteşem elbiseleri barındıran koleksiyonları Berta Bridal’ı vazgeçilmez kılıyor. 
Yaldızlı çiçek işlemeleri, gelinliğin parlamasını sağlarken derin V kesim dekolte ve ince askılar geline narin fakat seksi bir hava katıyor. 
 

Kaftan artık sadece podyumlarda karşımıza çıkan bir parça değil. Eğer gelinliğin uzun kuyruğu size fazla klişe geliyorsa, oyuna kaftanı dahil ederek özgünlüğünüzü koruyabilir, görünümünüze kendinizden bir dokunuş ekleyebilirsiniz. 

Berta Bridal, klasikten yana olmayan gelinleri de düşünerek sezonun trendi tüy detaylarla bu kısa gelinliği taşarlamış. Nikah ya da after party elbisesi olarak da giyebileceğiniz bu gelinlik, tüylerin arasındaki parlak işlemeleriyle tüm gece boyunca göz kamaştırmanızı sağlayacak. 
 

V dekolteyi seviyor ancak farklı seçenekleri de merak ediyorsanız bu gelinlik aradığınız model olabilir. Halter yaka modelin ters V transparan dekolteyle birleşimi elbisenin havasını tamamen değiştiriyor. 

Renk olarak seçeneklerini gözden geçirmek isteyen farklılığa açık gelinler için Christian Dior’un pudra tonlarındaki bu gelinliğini önerimizdir. A kesim tül eteği ve üst kısımdaki çiçek desenleriyle masalsı bir gelin olacaksınız. 

Klasik ve sade modelleri seviyor fakat yine de elbiseye kendinizden bir dokunuş eklemek istiyor olabilirsiniz. Çift parça gelinliklere ne dersiniz? Düşük omuz crop top’u ve belden oturtmalı balışçı model eteğiyle bu elbisenin içinde kendinizi kuğu gibi zarif hissedeceksiniz. 
 

Dekolteden yana olmayan fakat transparanın seksapelitesini de taşımak isteyen gelinler için Danielle Frankel’in bu modeli harika bir seçenek! Ayrıca zarif dantel işlemeleriyle hareketlendirilen elbise oldukça şık görünüyor. 
 

Beyaz gelinlik tercih etmeyecek fakat yine de elbisesinin gelinlik gibi görünmesini isteyen gelin adaylarının kalbini Francesco Scognamiglio’nun bu modeli çalacak! Düşük omuzlu modeli ve drapeli eteğiyle, elbisenin içinde kendinizi prenses gibi hissedeceksiniz. Üstelik duvağındaki ve eteğindeki çiçek işlemeleri de gelin çiçeğiniz için size fikir verecek. 

Kısa gelinlik giymek isteyen veya after party için ne giyeceğini düşünen gelinlerin bu koleksiyona göz atmadan elbise seçmemesini öneriyoruz. Balon eteğin modernliğini, transparan işlemeli üst kısımla dengeleyen elbise göz alıcı görünüyor. 
 

Balık model, derin V dekolteli gelinlik; klasik modellerin nasıl modernleştirileceğine dair kanıt niteliği taşıyor. Eteğindeki dantel, üst kısmındaki çiçek işlemelere rağmen elbise oldukça sade ve hiç göz yormuyor. Kendinizden bir dokunuş eklemek isterseniz, bu elbiseyi kırmızı mat ruj ve kırmızı kadife stiletto’larla tamamlamanızı öneririz. 
 

Klasik bir havası olsun ama bütünüyle klasik olmasın, ışıltı ve tüy detaylarla zenginleştirilmiş, kurdele detayıyla hareketlendirilmiş ve ayrıca dekoltesiyle ya da yırtmacıyla seksi görünsün istiyorsanız hayalinizdeki gelinlik tam olarka bu! Ne ararsanız Inbal Dro’da var. Omuzdaki tüy detaylar elbiseye Viktoryen bir hava katarken, bütün olarak sıkıcılıktan çok uzakta olan gelinlik tüm detaylarına rağmen asla göz yormuyor. 
 

Ines Di Santo iddialı olmaktan çekinmeyen gelin adayları için tasarlıyor! Hatlarınızı kavrayan bu düşük omuzlu, transparan detaylı gelinliği isterseniz sadece nikahta da giyebilirsiniz. 

Kısa bir gelinlik olmasına rağmen klasik duruşundan ödün vermemiş bu elbise, saten astar ve transparan, işlemeli üstten oluşuyor. Gündüz nikahta ve akşam after party’de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 
 

Jenny Packham‘ın bu modeli salonda kuğu gibi süzülmek isteyen zarif gelinler için! Omuz hatlarında Viktoryen esintiler taşıyan, V dekolteli, şifon, A kesim elbise; kırık beyaz rengiyle görünümünüzü yumuşatacak. 

Lela Rose, nikah/düğün gününde vintage bir hava taşımak isteyen gelinler için tasarladığı düşük omuzlu bu elbiseyle oldukça ses getirdi. İtalya veya Fransa’da evlenmeyi düşünen gelinlerdenseniz, bu model tam size göre! Eyfel Kulesi’nin önünde kendinizi hayal edebiliyor musunuz? Biz ediyoruz! 
 

Gelinliğinizde çiçek deseni olsun fakat klasik ve sıradan bir şekilde işlenmiş olmasın istiyorsanız sizi böyle alalım. Lela Rose, şu zamana kadar gördüğünüz tüm çiçek desenli gelinlikleri bir kenara bıraktıracak bu modeliyle kalbinizi fethetmeye geliyor. 
 

Peki püskül detaylar? Harika bir nikah elbisesi olarak tercih edebileceğiniz püsküllerle hareketlendirilmiş bu model ile hem zarif hem de çok eğlenceli bir gelin olduğunuz her halinizden anlaşılacak. 

Zıtlıkların çarpışmasını seviyor ve hatta zıt kutupların birbirini çektiğine inananlardansınız Marchesa’nın bu siyah şeritlerle hareketlendirilerek belde kurdeleyle tamamlanan kısa, tütü etekli modeline bayılacaksınız. 
 

Fransız dantelli bu Helenistik gelinlik ile hem çok şık görünecek hem oldukça konforlu hareket edeceksiniz. O çok yoğun geçecek ve betimlenemeyecek kadar heyecanlı olduğunuz düğün gününüz için şıklığınız kadar konforunuzu da düşünüyorsanız, dar A kesimiyle bu elbise oldukça risksiz bir tek parça. Böylesine avantajlı bir elbisenin bu kadar göz alıcı görünmesinin tek sebebi de elbette taşıdığı Marchesa imzası! 

A kesim, düşük omuz detayları tüllerden oluşan bu gelinlik ilk bakışta size konforlu gelmeyebilir. Tül kısmı çıkarıp, gecenize straples detaylı bri gelinlik ile devam edebilirsiniz. Böylece bir taşla iki kuş vurarak nikahta farklı düğünde farklı iki görünüme sahip olabilirsiniz. 

Derin V dekolteli, şifon, Helenistik gelinlikte dikkatimizi çeken ilk kısım astarın rengi oluyor. Gelinliğe ymuşak ve özgün bir hava katan astarın yanı sıra, etek kısmındaki işlemelerin ışıltısı da göz kamaştırıcı. 
 

Monique Lhuillier‘den diğer bir model olan üst kısmı tamamen transparan dantel detalı bu gelinliğin etek kısmı ise ipek. Üst kısmının iddiasını etek kısmının sadeliğiyle dengeleyen gelinlik, kesinlikle çok zarif. 

Oldukça klasik ve zarif bir model olan bu inci ve dantel detaylı yarı transparan gelinlik, büyük tokalı beyaz kemer ile bambaşka bir seviyeye geçiyor. Dilerseniz kemeri çıkarıp, minik bir tadilat işlemiyle gelinliği belinize göre yaptırabilirsiniz. 

Ne diyebiliriz ki? Oscar e la Renta bu işi ne kadar çılgın çizgilere taşısa da, ne yaptığını kesinlikle çok iyi biliyor! Harika bir nikah ya da after party elbisesi olarak kullanacağınız bu püskül detaylı, drape model kalbinizi çalacak! 

Oscar de la Renta’dan bahsetmişken, markanın modern yorumlarından bahsetmeden geçemeyiz. A kesimli bu şifon Helenistik gelinlik, tüy detayları sayesinde kesinlikle bambaşka bir havaya sahip! Klasikten çok uzakta ancak zarafetin adeta içinden gelen model, uzun bir kuyruğa sahip. 
 

Özlem Süer Katar’da sunduğu bu gelinlik koleksiyonuyla oldukça ses getirmiş ve birçok klasik modelin yeniden yorumlanmış haline imza atmıştı. Şifon, modern prenses eteki bu elbisenin transparan işlemeli üst kısmı oldukça modern ve dikkat çekici. 

Viktoryan, balon kollu, A kesim bu gelinlik modeli eski zamanlarda yaşamak isteyen gelinlerin tercihi. Kol detaylarıyla bağlantılı eldivenler ve kurdeleler ile 1850-1900’lü yıların izlerini taşıyan elbise, tam klasikseverlere göre! 

Reem Acra’dan daha modern ve Helenistik bir gelinlik isterseniz, kalp şeklindeki straples işlemeli üstü ile bu gelinlik tüm zarafetinizi ortaya çıkaracak. 

Çiçek desenlerinden hoşlanan fakat klasik bir çizgide ilerlemek istemeyen gelinler için, Sachin + Babi tasarlanabilecek en modern elbiseyi tasarladı. Takımın üstüne kaftan geçirmişsiniz gibi görünen bu gelinlik, bilinenin dışına çıkmak isteyenlerin bir numaraları tercihi oluyor. 

Pantolon fikrine uzaksanız fakat yine de bu çok özel gününüzde Sachin + Babi imzasını taşımak istiyorsanız, markanın ruhundan aşina olduğunuz özgün dokunuşlara şaşırmayacaksınız. Bu dar A kesim, ipek saten, V yaka elbise; belinde kemer detayıyla başlayarak kuyruğa kadar uzanan çiçek desenlerini harika gösteriyor. Büyük inci küpelerle tamamlayabileceğiniz görünümünüz, tüm konukların bakışlarını sizde toplayacak. 

Düşük omuz, balık model dantel gelinlik, zarafetini ince el işçiliğine borçlu. 

Kısa bir gelinlik giymek istiyor fakat yine de çok sade görünmek istemiyorsanız, bu transparan tüy detaylı etekle hareketlendirilmiş straples Sachin + Babi elbise tam size göre! 

Eğer düğün yapmayacaksanız ve nikahınızda da yerleşmiş algıları kırmak istiyorsanız, tulum giymeye ne dersiniz? En az bir gelinlik kadar zarif olan bu Tadashi Shoji imzalı, dantel detaylı tulum, farkınızı ortaya koyacak. 
 

İngiliz zarafetinin modern yorumunu taşıyan Temperly London elbiseyi, nikah töreninizde veya after party’nizde de giyebilirsiniz. V dekolteli, ışıltılı ve kurdele detaylı bu elbise, onu gördüğünüz anda kalbinizi çalacak. 

Vera Wang, tıpkı Oscar de la Renta gibi gelinlik tasarımı konusunda iddiasını kanıtlamış markalardan. Balon kol detaylı, balık kesim bu dantel işlemeli elbise rengiyle özgünlüğünüzü kanıtlayacak. 

Beyaz gelinlik klişesinden çıkıp kırmızı olsun benim olsun diyen gelinlerin o çok özel günlerinde taşıyacakları elbise Vera Wang’in straples, pembe kurdele detaylı tütü gelinliğinden başkası olamazdı! 

Viktor & Rolf bugüne kadar tasarlanmış en zarif nikah elbisesini tasarladı. Midi, şifon, yüksek omuzlu bu elbisenin içinde daha önce hiç görünmediğiniz kadar zarif görüneceksiniz. 

Gelinliğinizde sadece çiçek deseni değil, çiçeklerin kendisini taşımak istiyorsanız bu elbise tam size göre. Halter yaka, fır fır detaylı, uzun gelinlik ile; yüzyılın en havalı gelini siz olacaksınız. 
 

Yolan Cris, dekolte ve transparan detaylarını yeniden yazıyor. Bel dekoltesi ile elbiseye bambaşka bir hava katan tasarımcı balıkçı model, balon kollu gelinliğin havasını file ve puantiye astar tamamlamasıyla kökünden değiştiriyor. 

Zuhair Murad, prenses gelinliklerin bir numaralı tasarımcısı olarak biliniyor. Daha Helenistik bir hava taşıyan bu A kesim, dantelli bolerosu olan elbise, aynı zamanda straples olarak da kullanılabilir. 

Sonbahar – Kış koleksiyonundan bu gelinliğe baktığınız anda tasarımcısının ismini söylüyor: Zuhair Murad. Temelde straples kesim olmasına rağmen, transparan düşük omuz, dantel işlemeli üste sahip elbisenin elbisesi geniş prenses model. 

İlgili Makaleler