40’lı Yaşlarınız İçin En İyi Cilt Bakım Rutini Nedir?

Çift aşamalı yüz temizliği, son yıllarda önemi anlaşılarak bir çok kişinin cilt bakım rutininin olmazsa olmaz parçası haline geldi. 
Yüz temizleme yağları veya balmlarının bu kadar popülerleşmesinin en büyük sebebi ise cildi etkili bir şekilde kir, güneş kremi ve makyajdan arındırarak gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlaması.

Her yaşın bir güzelliği var sözünün doğruluğuna inanın ve gençken özen gösterdiğiniz cilt bakımınıza, yaşınız ilerledikçe daha da zaman ayırmaya çalışın. Eğer yaşınız 40 ve üzeriyse de size önereceğimiz bu beş bakım ürününü çantanıza eklemeyi unutmayın!

40’lı yaşlarla birlikte cildinizin ihtiyacı olan bakım ürünlerini keşfetmek için okumaya devam edin!

Çift aşamalı yüz temizliğinin ikinci adımı jel veya köpük temizleyici ile yüz yıkamak. Temizleyici seçiminde antioksidan açısından zengin, faydalı içerikleri barındıran, nazik ve cilt bariyerini destekleyen bir yüz temizleyicisi seçmek oldukça önemli.

Youth to the People – Superfood temizleyici – sephora.com.tr

Vitamin C serumları sadece güneşin verdiği zararlardan korumakla kalmaz aynı zamanda ortaya çıkan sivilce ve lekelerin de zamanla yok olmasını sağlar. Güneş koruma faktörünüzün üzerine her sabah vitamin C serumunu sürmeyi ihmal etmeyin. 

Skin Ceuticals – C E Ferulic serum, dermoeczanem.com

Retinol adı verilen A vitamini, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca yaş ilerledikçe yavaşlayan hücre yenilenmesinin hızını arttırır. Böylece daha parlak ve gergin bir cilt yapısının oluşmasına zemin hazırlar. Bu nedenle içinde retinol vitamini bulunan kremler tercih edin. Retinol ve A vitamini türevlerini kullanırken lekelenme riskini engellemek için güçlü bir güneş koruyucu kullanmayı unutmayın. 

The Ordinary Retinol In Squalane 0,5% , yetkili eczanelerde

Nemsiz bir cilt, bariyerinin zayıflamasıyla yaşlanarak kırışıklık ve sarkık görünüm gibi sorunlara yol açabilir. Cildin nem dengesini korumak için yoğun nemlendirici özelliğe sahip bir nemlendirici veya gece maskesinden yardım alabilir, cilt bariyerinizi ve seramid dengenizi koruyarak cildinizin sağlıklı ve genç kalmasını destekleyebilirsiniz. 

Klairs – Midnight Blue Calming Cream, korendy.com.tr

Güneşin ultraviyole ışınları (UV), dış faktörlere bağlı cilt yaşlanmasının en büyük nedenlerinden.
Yaz veya kış mevsimi farketmeksizin geniş spektrumlu, etkili bir güneş koruyucu kullanarak UVA ve UVB ışınları sebebiyle cildinizin serbest radikal hasarına uğramasını engelleyebilirsiniz. 

Rovectin – Aqua Soothing UV Protector SPF 50+ PA++++ ,korendy.com.tr

İlgili Makaleler