Asla eskimeyecek 46 stil tüyosu

Modanın en eğlenceli kısmı şüphesiz mood’unuza göre kişiselleştirebilir olması. Riskli seçimler cesaretinizi gözler önüne sererken, basic görünlerle minimalist duruşunuzla çevrenizdeki herkesi etkilemenizi sağlayabilir. Trendler her sezon değişse de kişinin kendi vücut ölçülerini bilmesi ve parçaları sırf moda diye kombinlerine uydurmaya çalışmaması daimi şıklık sağlayacaktır.
Bugün stil oyununda kartları yeniden dağıtmanızı sağlayacak 46 tane tüyo veriyoruz. Bu tüyoları ister ofis şıklığınızda ister sokak stilinizde kullanın sonuçtan her zaman memnun kalacaksınız.
Modada özgünlük kazanır diyoruz ve stil editörümüz tarafından hazırlanan önerilere geçiyoruz.

Beyaz parçalar kombinlerde karışık görüntüyü önlemek ve iddiayı törpülemek için kullanılsa da, görünümünüzü tamamladığınız renkli parçalar beyazın keskinliği törpüler ve çiğ bir görünüm oluşmasını engeller.
Bantlı ayakkabılara ve yazın sıcaklığını hatırlatan çizgili rengarenk üstlere yatırım yapabilirsiniz.

Yazın severek giydiğiniz elbiseleriniz sonbahar ve kış mevsimlerinde içine gömlek ya da tişört giyerek sezona uygun hale getirebilirsiniz. Böylece yarattığınız cool imaj da çevrenizdekiler tarafından beğeniyle karşılanacak.

Klasik gömlek pantolon kombinlerinden sıkıldıysanız, bugüne kadar gömleklerinizi hem pantolonunuzun içine koyarak kullandıysanız burada da bir revize yapabiliriz. Tarzınızı tamamen değiştirin ve bundan sonra gömleklerinizi, pantolon ya da eteklerinizin içine sokarak hiç kullanmayın demiyoruz elbette, o görünümleri hala çok seviyoruz ve trend listesindeki yerini koruyuşuna bayılıyoruz fakat istediğiniz zamanlarda gömleklerinizi kot, kumaş pantolonlar ya da eteklerle kombinlemek yerine deri tayt ya da pantolonlarınızla kullababilirsiniz.

Özellikle ipek saten elbiseler iki sezondur oldukça trend ve siz bu elbiseleri giymek için özel bir akşamı beklemek zorunda değilsiniz. İçine giyeceğiniz yüksek yaka bir kazak ya da manşet yaka gömlek, giymek için sabırsızlandığınız elbiselerinizi gün içinde kullanmanızı sağlayacak. Dilerseniz göz alıcı ayakkabılarla kombininizi daha çarpıcı hale getirebilir dilerseniz basic sneaker modelleri tercih edebilirsiniz.

Klasik bir V yaka kazağa havalı bir dokunuş eklemek ister misiniz? Çabasız şıklıkta seksiliğin böylesi! Bir omzunuzu açıkta bırakacak şekilde kullandığınızda bu parçaların gardırobunuzun o klasik ve sıkıcı kazaklarından olduğuna inanamayacak ve yeni görünümlerini çok seveceksiniz.
Bu minik değişiklik gün içinden akşama geçiş sağlayan kombinlerinizde de işe yarayacak.

Gördüğünüz anda aşık olduğunuz iç giyim parçalarına rastladınız mı hiç? Biz çok rastladık fakat işlevi gereği görünürde olmaması canımızı kimi zaman çok sıktı. Neden bunu kendimize ve o aşık olduğumuz iç giyim parçasına yapalım ki?
İşte bu yüzde iç giyim parçalarını dışarı çıkarıyoruz!
Kombininizi blazer ceketler ya da sezonun yükselen trendi hırkalarla tamamlayabilirsiniz.

El alışkanlıklarımızdan olsa gerek giymediğimiz fakat her ihtimale karşı yanımıza aldığımız o ceketleri hep kolumuzda taşıyoruz. Halbuki bu sihirli parçalar görünümümüzün havasını baştan aşağı değiştirebilecek güce sahip. Elinizde tutmak yerine omzunuza bağlamayı deneyin, değişen havayı siz de fark edeceksiniz.

Bir jean bir sweat günlerinin rahatlığı kimi zaman hepimizi etkisi altına alıyor. Böyle günlerde stilinizle fark yaratmak isterseniz iddialı ayakkabılarınızın gücünü kullanabilirsiniz.

Katılacağınız her özel davet veya kutlamada elbise giymek zorunda değilsiniz bunu yerine basic bir jean ve üstüne iddialı bir parça tercih edebilir, çabasız şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Mottolu ya da sevdiğiniz film karakterlerini yansıtan sweatshirt’lerinizle sokak stilinizde fırtınalar estirebilirsiniz. Desenli ya da renkli eteklerle kombin yapmayı deneyin.

Diyelim ki bir pantolonunuz var sezonu geçti, birçok kez giydiniz fakat hem kesimi vücudunuza tam oturuyor hem de modelini çok seviyorsunuz. Sizin için harika bir önerimiz var, pantolonunuzu güvendiğiniz bir terziye emanet ederek kişiselleştirebilirsiniz.
İster minik detaylar ekleyin ister dönüp dönüp bir kez daha baktıracak farklılıklar yaratın.

Bir elbiseyi sonbahar ve kış mevsimine uyarlamak aslında çok kolay, formülümüz elbisenize harika uyum sağlayacak bot veya çizmeler eklemek.

Belki önceden çok kullandınız belki gömleklerinizin üstüne hala bir hırka giyiyorsunuz. Her halükarda yeni bir hırka kullanımı öneriyoruz: İçinize giyeceğiniz rankli ve dantelli ya da dilerseniz basic bir bralet ve üstünüzde sevdiğiniz renk, desende bir hırka. Hem seksi hem de çok şık.
Dilerseniz hırkalarınız mom jean’lerle de spor şıklığınızda kullababilirsiniz.

Soğuk havalar özgün pantolon kombinlerinin zamanıdır! Basic görünümleriniz araya farklı katlar eklediğinizde hiç de o kadar basic olmayacak.

Ne giyeceğinizi hiç bilemediğiniz günlerde vintage parçalara sarılın, hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Logolu elbiseler, aksesuarlar, çantalar, ayakkabılar.. Birden bire sanki farklı bir dönemde yaşıyormuş gibi hissedeceksiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, artık o çok sevdiğimiz elbiseleri yalnızca özel günler için saklamıyoruz. Sokak stilimize ve ofis şıklığımıza uyarlıyoruz.

Şık bir kombini combat botlarla tamamlamaktan çekinmeyin, yarattığı zıtlık sizi daha cesur ve özgün gösterecek.

Rahatlığına düşkün olduğunuz, severek giydiğiniz jean’lerinizi blazer ceket ve topuklu ayakkabı eklemeleriyle ofis stilinize rahatlıkla uyarlayabilirsiniz. Her gün kullanılan bir parçanın böylesine güvenli bir şıklık sağlamasına inanamayacaksınız.

Maksi elbiselerinizi pantolonlarınızla kombinleyebilirsiniz. Stil oyununuza eğlenceli bir hava katacak bu görünüm ile oldukça havalı adımlar atacaksınız.

Denim kombinler denince herkesin aklına jean’ler geliyor. Bu kısımda biraz değişiklik yaratmanın vakti geldi de geçiyor bile. Denim etekler, yelekler, gömlekler ve tulumlar gardırobunuzda yerini bir an önce almalı.

Sezonun en trend görünümlerinden birisi olan paça bağlama, herkesin severek kullanacağı bir tüyo değil kabul ediyoruz, fakat denemekten ne zarar gelir ki?

Bu sezon aşk hayatımızda olduğu kadar kıyafet dolabımızda da romantiğiz. Balon kollar, Viktoryen detaylar, mini elbiseler… Hepsini severek kullanıyoruz.

Desenli pantolonlar sezonun favorisi! Hayvan desenlerinden hoşlanmıyorsanız, grafik desenlere bir şans verebilirsiniz. Ayrıca puantiyeler de geçen sezondaki sırasını koruyor. Parlak renklerin gücünü yanınıza alarak iddialı kombinler yaratabilirsiniz.

İster denim, ister deri, ister kumaş bu sezon yeleklerin sezonu! Gömleklerle yakaladıkları uyumu yılalrdır severek takip ediyoruz, bunun yanı sıra yüksek yaka kazaklarla da kullanmak istiyoruz!

Farklı kumaş türlerine şans verin, bu anlamda gardırobunuzda deneysel çalışabilirsiniz. Farklı dokularla kombinlenmesi en kolay renkler genellikle nötr tonlardır. Kahverengi ve tonlarındaki parçalara yatırım yapabilirsiniz.

İddiasını sadeliğinden alan güçlü kombinler hala ilk beşimizde.

Siyahın sıkıcı olduğunu düşünen okuyucularımıza bir önerimiz var: Belki desende o kadar da sıkıcı değildir, denemeye ne dersiniz? İddialı bir başlangıç istemiyorsanız sezonun en sevilen trenlerinden puantiyeyi deneyebilirsiniz.

Blazer ceketler, takım elbiseler, terzi elinden çıkmışcasına tam oturan pantolonlar favori erkek giyim parçalarımızdan. Özgün ve ferah bir dokunuş ekleyerek harika kombinler ortaya çıkartacağınızdan eminiz.

Kafanızın çok karışık olduğu ya da yapacak birçok işinizin olduğu günlerde ne giyeceğinize takılamayacak kadar aceleci ya da sıkılmış olabilirsiniz. Böyle günlerde nört tonlarda kalmak o gün için alacağınız en doğru kararlardan birisi olur. Kahverengi, taba, hardal, bal, sütlü kahve böyle günlerin renkleri.

Tulumların ve slopetlerin cool görünümü aynı zamanda ayrı ayrı parça arama derdinden kurtarması onları gardırobumuzun favori parçalarından yapıyor. Bu yüzden klasik jean gömlek görünümlerinize ara verebilirsiniz. Ayrıca bu kombinler neredeyse her durum için oldukça kullanışlı. Özel günlerinizde kullanacaksanız aksesuar, ayakkabı, çanta üçlüsüyle şık bir görünüm elde edebilirsiniz, spor bir görünüm için elbette sneaker, ofis stiliniz içinse stiletto!

Topuklu ayakkabı giymekten hoşlanmıyor olsanız bile size kalın topukları denemeniz için ısrar edeceğiz. Bribirinden güzel öyle çok modeli ve rengi var ki ayakkabı dolabınızın tam da ihtiyacı olan parçalar onlar! Eteklerinizle, tulumlarınızla, pantolonlarınızla harika görünecekler.

Desenleri karıştırmak evet kimi zaman oldukça riskli kimi zamansa bir moda felaketi olabiliyor. Fakat başlangıç seviyesinde büyük karışımlar yapmazsanız zamanla sizin de gözünüz nelerin olup nelerin olamayacağını kolayca ayırt edebilecek duruma gelecektir.

Kombininizde “Ben buradayım!” diyen bir parçanın olması size yeterli geliyorsa dikkatleri olabildiğince o parçada tutmak için basic tamamlayıcılar kullanabilirsiniz.

Soğuk tonlarda tercih edeceğiniz tek renk parçalar her zaman girdiğiniz her ortamda dikkatleri üstünüzde toplayacaktır.

Hayvan desenlerinin trend olmasının da bir sebebi var: Nötr tonlar seviyorsanız, leopardan yana olabilirsiniz; daha iddialı bir şeyler arıyorsanız zebra sizin favoriniz olacak.
Dilediğiniz gibi tamamlayabileceğiniz bu parçalarla küçük dokunuşlar da yapabilirsiniz, tüm kombinize de yayabilirsiniz; seçim her zaman olduğu gibi yine sizin.

Klasik bir jean yerine deri pantolonları kombinlerinize eklemeye cüret edin. Crop top bir üstle bol kesim deri pantolon giyebilir son buruşu stiletto’larınızla yapabilirsiniz.

Mary jane topuklar, vintage parçalar, desenler, çizgiler… Hepsinin bir arada kabul göreceği tek bir gün olsa mutlaka perşembe olurdu.

Mini siyah elbiseler her gardırobun demirbaşı. Hatta öyle ki eminim hiçbirimizin yalnızca bir tane siyah elbisesi yoktur. Mini siyah elbisenizi güncellemek için yapmanız gereken karpuz ya da balon kollu bir model tercih etmek.

Bu stil tüyosu uygulaması çok basit görünse de yarattığı etki bakımından oldukça güçlü diyebiliriz.

Şallarınızı yalnızca boynunuza dolamayın, saçınıza da dolayın. Hatta çantanıza bile takabilirsiniz.

Kalbınızı çalan o ayakkabı bırakın kombininizi çalsın. Herkesin bu güzel parçaya dikkat etmesi gerekiyor öyle değil mi? Böyle durumlarda basic bir kombin oluşturarak tüm bakışları sizin için değeri paha biçilemez olan o ayakkabınızda toplayabilir övgüleri kabul etmeye başlayabilirsiniz.

Bu sezon birçok farklı modelde şapka yeniden trend. Tarzınıza en uygun olanları seçin ve bir an önce kullanmaya başlayın. Anında daha cool ve iddialı görüneceksiniz.

Kemerlerin kombilerde oluşturduğu etkiyi anında fark edersiniz, beliniz daha ince, kalçalarınız daha dolgun görünür. Kombininizi kaldırma kuvvetine bayılırsınız. Şimdiyse çok sevdiğiniz kemerleri trençkotlarınıza takmayı deneyin, yepyeni bir görünüm elde edeceksiniz.

Bugünü aksesuarlarınızı kutlama günü ilan edebilirsiniz, bizce hiçbir sakıncası yok!

Çizme ve botların içine pantolon paçasını sokma trendini duymuşsunuzdur, hatta dar paça pantolonlarınızla yapmışsınızdır da peki ya boru paça ya da geniş kesim pantolonlarınızla denediniz mi? Bizce bir deneyin, bu sezon her yerde göreceksiniz.

Gardırobunda renkten hoşlanan biriyseniz bu tüyomuz sizin için: Parlak renklerden oluşan görünümlerinizde kombinlerinizi siyah kullanarak dengeli hale getirebilirsiniz.

İlgili Makaleler