Daha genç bir görünüm için 7 ipucu

Yaşa bağlı değişikliklerin engellenmesi zor gibi görünebilir. Hayatınızda yapacağınız birkaç değişiklikle cildinizi daha canlı gösterebilir ve daha güzel bir biçimde yaş alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken önerilerimizi benimsemek ve uygulamak.

Doğru ve sağlıklı besinler seçmek, sağlığınızın yanı sıra cildinizi de etkiliyor. Beslenme alışkanlığınıza muhakkak eklemeniz gereken birkaç yiyecek var:
C vitamini bakımından zengin meyve ve sebzeler tüketmeye özen göstermelisiniz. Ispanak, lahana, domates gibi sebzelerden yararlanabilirsiniz.
Yumurta sarısı, cildin esnekliğini korur ve stresle baş etmenize yardımcı olur. Biliyorsunuz ki fazla stres hem fiziksel hem de ruhsal olarak çöküntü yaşamanıza neden olabilir.
Çinko bakımından zengin deniz ürünleri tüketmeye çalışın. Akne ve yağlı cilt problemleriniz varsa, bu besinler problemleri ortadan kaldırmanızı sağlayabilir.
Demir bakımından zengin yiyecekler de ilk tercihleriniz arasında yer almalı.

Gün içinde ellerimizle birçok şeye dokunuyoruz; toplu taşıma araçları, tuvalet gereksinimleri, yiyecekler, alışveriş… Ve bütün bu dokunmalardan sonra ellerimizi cildimize değdirebiliyoruz. Ellerimiz temizlikten bu kadar uzakken yüzümüze dokunmamız ne kadar sağlıklı olabilir? Bu şekilde cildin doğal dengesini bozuyoruz. Gün içinde ellerinizi sık sık yıkamayı kendinize hatırlatın.

Mümkün olduğunca kendinizi ve yüz kaslarınızı gevşetmeye çalışın. Gergin olduğunuz anlarda çene kaslarınızı zorlayabilir ve gerilmesine neden olabilirsiniz. Kaşlarınızın arasında kırışıklar oluşur ve dudaklarınız aşağıya doğru süzülür. Bu görüntüyü hiçbirimiz istemeyiz.
Rahat bir yüz her zaman daha çekici görünür. Gergin olduğunuz anlarda bunu kendinize hatırlatabilirsiniz. Duygularınızı kontrol etmeye çalışın. Olumsuz duygulara eşlik eden yüz ifadeleri istenmeyen kırışıklıkları ortaya çıkarır.

Parlak, temiz ve kırışıklıktan uzak bir cilt için en temel kural günlük bakımları diyebiliriz. Cilt bakımları, gün içinde dışarıdan bulaşan tüm kirlilikleri arındırmak için muhteşem bir yöntem. Bakımınızı yaptıktan sonra cildinize masaj yapmayı unutmayın. Ayrıca yüz yıkama veya duştan sonra muhakkak yüzünüzü soğuk suyla yıkayın; cildiniz daha canlı görünecek.

Oksijen, hücrelerin düzgün bir şekilde çalışmasına katkı sağlar. Bu nedenle temiz havada daha fazla vakit geçirmenizi önerebiliriz.
Önerimiz: Kendinize sessiz bir yer bulun ve rahat edeceğiniz bir biçimde oturun. Nefesinize konsantre olun; düşüncelerinizden uzaklaşın ve sadece nefes alıp verişinize odaklanın. Bu egzersiz sayesinde dinlenmiş ve yenilenmiş hissedeceksiniz.

Evde sadece beş dakikalık bir egzersizle daha sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı için kullandığınız kremi avuç içinize dökün ve eşit miktarda bölün. Bu kremi 10’ar saniyelik kırışıklık oluşumunu engellemek istediğiniz yerlere bastırın (alın, göz, yanak ve boyun).

Güneş, cilt yaşlanmasını hızlandıran ana faktörlerden biri. Bu nedenle, koruyucu kremler süremeden dışarıda çok fazla vakit geçirmemeye çalışın. Yaz kış fark etmez; güneş kremlerinizi her gün sürmeyi alışkanlık haline getirin.

İlgili Makaleler