Boyalı Saçlar için Beş Bakım Önerisi

Hiç makyaj ve bakım yapmasanız bile, canlı ve parlak görünen scalar kişinin dış görünüşünü çok daha pozitif gösterir. SAçların hayatımızda önemi büyük, üzerimizde taşıdığımız en doğal ve güzel aksesuarlardan biri. 
Saçları boyamak ise hemen her kadının vazgeçilmez rutinlerinden biri. Ancak unutulmamalıdır ki saç boyamak saça oldukça zarar veriyor. Saçlarını sürekli boyayanların ise daha az boyatanlara oranla daha fazla saçlarına bakım yapması gerekiyor. 
Sağlıklı saçlar için herkesin saçlarına bakım yapması gerekiyor ancak saçları boyalı olanların bu konuya biraz daha eğilmesi şart. Zaten kimyasallarla boyanmış olan saçların bakımı için kesinlikle doğal yağlar ve ürünler kullanılmalı. Boyalı saçın renngini koruması, boyalı saçın akmasını önlemek için mutlaka içeriğinde E vitamin olan ürünler tercih edilmeli.
Boyalı Saçlar İçin Hangi Yağlar Tercih Edilmeli: Buğday tohumu yağı, zeytinyağı ve badem yağı bu açından doğru tercih olacaktır. Boyalı saçlara haftada bir bu yağlarla bakım yapmak, saçlarınızı koruyacak ve besleyecektir.

Boyalı saçların kolay taranması ve daha yumuşak olmasını istiyorsanız mutlaka saç kremi kullanmalısınız. Ancak boyalı saçın saç kremine asıl ihtiyacı olan nokta boyanın akmamasına yardımcı olmasıdır. Saçınız boyalıysa, boyalı saçlara uygun ya da boyanızın rengine uygun saç kremleri sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.

Boyanan saçtaki boyanın saça işlemesi için en az iki gün gibi bir sürenin geçmesi gerekir. Saçlarınızı boyadığınız gün bir defa yıkadıysanız, ikinci defa kesinlikle yıkamayın. Eğer yıkarsanız, bu saçınızdaki boyanın büyük bir bölümünün akmasına neden olacaktır. Bu sebeple, saçlar boyandıktan sonra en az 48 saat geçmesini beklemeniz gerekmektedir.

Saçlarınızı çok sık yıkamak saçlarınıza zarar veriyor. Hele bir de saçlarınız boyalıysa bud aha da fazla risk altındasınız demek. Haftada iki kereden daha sık yıkanan saçlar rengini, canlılığını kaybediyor. Sık yıkandığında kafa derisinin doğal pH değeri bozuluyor ve saç cansızlaşıyor. Bu sebeple saçları haftada iki defa yıkayarak canlılığını ve rengini koruyabilirsiniz.

Saçlarınızı yıkadıktan hemen sonra fön makinası kullanmak sizin için Pratik bir çözüm olabilir ancak saçlarınız boyalıysa bu sizin için hiç de iyi olacak bir çözüm değildir. Boyalı saçları yıkadıktan sonra öncelikle bir havluya sarıp ıslaklığının giderilmesi ve kurumaya yakın bir zamanda saç kurutma makinası kullanılması tavsiye edilir. Eğer ıslak saçlar direkt olarak yüksek ısıya maruz kalırsa, kolaylıkla kırılır ve yıpranır, yıkamayla saç kökleri hassaslaştığı için de saçlar dökülmeye başlar

İlgili Makaleler