Bu Sonbaharda Yerinizde Durmayın!

Sonbaharda peri masalına hazır mısınız? Slovenya’nın mistik atmosferine, renk uyumuna, ve muhteşem manzaralarına bayılacaksınız. Başkent Ljubljana, yerel pazarları ile hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Bled Gölü’nün kenarında öğleden sonra yapacağınız pikniklerde daha önce hiç hissetmediğiniz kadar huzurlu hissedeceksiniz. 

Tıpkı ilkbaharda olduğu gibi sonbaharda da üzüm bağları kendine has bir büyüye sahip. Eylül ayında başlayan festivaller, tadım etkinlikleri, açık hava partileri ve daha bir sürü şey keşfedilmeyi bekliyor! 

Sonbaharda Peru’ya seyahat etmek demek aslında bir bakıma yazdan sonra direk ilkbahara geçmek demek. Güney yarım kürede yer alan ülke Eylül ve Ekim aylarında en sakin zamanlarını yaşıyor, bu durum da sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin kalbini çalıyor. Yaz yaklaşmakta olduğu için, kıyı kesimi yava şyavaş ışıltısını geri kazanıyor. 
Amazon’u keşfetmek isteyenler için Ekim ayı en uygun zaman. 

Görkemli bağlarının dışında Ekim ayında Sonoma’yı ziyaret etmenin en büyük avantajı kesinlikle Hasat Festivalleri. Yarışmalar, tadımlar, upuuzun sofralar… Her şey burada! 

Arrivederci, tourists! Sonbaharda İtalya seyaheti kesinlikle daha yumuşak esen rüzgarlar ve daha düşük fiyatlar demek. Eylül ayında San Vito Lo Capo’da gerçekleşen CousCous Festivali’ni de unutmamak gerekir.

Toprak ve tarıma ilgi duyuyorsanız Ile d’Orléans sizin rotanız! Quebec’e 15 dakikalık mesafede olan bu adada, peynir, çikolata, şarap ve elma dahil her şey var. 

Sonbaharda tropik ada keyfi? Evet lütfen! Özellikle kalabalıktan kaçınmak isteyen seyahatseverler için en iyi zaman Eylül ve Ekim ayları. Ilık hava, leziz yemekler, sakin ortam, göz alıcı manzaralar… Hepsi ve daha fazlası Bermuda’da. 

Yemek yemeyi seven herkes, Ekim ayında gerçekleşen Fall For Greenville etkinliğinde şu ana kadar tattığı en leziz yemekleri yiyecek ve harika tarifler öğrenecek! Dış mekanda gerçekleşen bu etkinlikte sınırsız içecek ve canlı müzik de var. Sonbaharın görkemli manzaralarını keşfetmek isterseniz 28 km’lik bisiklet turuna katılabilirsiniz. 

Kültür keşfetmek isteyenler için rota oluşturuldu. Sonbahar yapraklarıyla kaplanmış tapınaklar, UNESCO tarafından koruma altına alınmış görkemli yapılar ve ek olarak sushi! Daha ne isteriz ki?

Güney Utah neredeyse tamamen milli parklarla kaplı. Tüm bu parklar da sonbaharı en derinden hissedeceğiniz harika yerler. Kırmızı kayaları, iklimi ve bitki örtüsüyle baştan ayağa sonbahar renk kartelasını selamlamaya hazır olun. 

Londra’dan kolayca ulaşabileceğiniz Cotswold tarihi köyleri, tepeleri ve yürüyüş alanlarıyla sanki sonbahar için özel olarak tasarlanmış!

İlgili Makaleler