Cazibeli Görünmenize Yardımcı Olacak Beş Öneri

Elmas gibi parıldamanın doğuştan geldiğini düşünürüz. Ve hepimizin etrafında bu tarz insanlar var; dikkat çekiyorlar, saygı uyandırıyorlar ve bunun için çaba göstermiyorlar. Her zaman eğlencenin merkezindeler ve nereye giderlerse gitsinler o ışıkları asla peşlerini bırakmıyor. İnsanların, onlarla vakit geçirmeyi istemelerini saplayan bir şey var. Ve ‘bu şey’e bizler de sahip olmak istiyoruz.
Siz de çevrenize ışıl ışıl bir enerji yaymak ve cazibeli bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, bazı alışkanlıklarınızı ve tutumlarınızı değiştirmeniz gerekecek. İşte o alışkanlıklar ve tutumlar:

Büyüleyici insanlarla ilgili sık sık şu cümleleri kurarlar: “Gözlerimi ondan alamıyorum, inanılmaz bir enerjisi var.” Bu durumun açıklaması oldukça basit: bu tarz insanlar kendilerini görünür kılmayı başarıyorlar.
Bunun dış görünümüyle bir ilgisi olup olmadığını sorabilirsiniz. Cevabı biz verelim: hayır yok. Aura dediğimiz şey de burada devreye giriyor işte. Herkesin kendi aurası yani kendine özel parlaklığı vardır ve bu parlaklık sizi görünür kılmaya yardımcı olur. Auranız etrafınızdaki insanlar tarafından fark edilmenizi sağlar.
Auranız kötü bir dönemden geçiyorsanız, öfkeliyseniz veya kendinizi kötü hissediyorsanız kırılabilir. Bu kırıkları onarmak için de tek yapmanız gereken tazelenmek. Kötü düşüncelerinizden arının ve bedeninize de iyi bakmayı unutmayın.

Beden dilini kullanma şekliniz, etrafınızdaki insanlar tarafından cazibeli görünmenize yardımcı olur. Çekici veya cazibeli olarak nitelendirdiğimiz insanlar vücut dillerini doğru bir şekilde kullanmayı iyi biliyorlar.  Beden dilinizi doğru bir biçimde kullanmanız, düşüncelerinizi olduğu gibi aktarmanızı sağlar.
Beden dili derken genel bir kavramdan bahsediyoruz; insanlarla iletişime geçerken yüz ifadelerinizi de doğru bir biçimde kullanmalısınız. Sıcak ve samimi bir gülümseme, herkes tarafından kabul edilir. Bu gülümsemelerinizi göz temaslarıyla da destekleyebilirsiniz.

Büyüleyici bir insan, daha önce tanışmamış olsanız bile, onunla uzun bir süredir tanışıyormuşsunuz hissini yaşatır. Farklı yaşam tarzlarına, ilgi alanlarına sahip olsanız bile sizinle konuşacak ortak bir dil bulur. Peki, bunu nasıl yapıyorlar, ben nasıl yapabilirim? Hemen cevabı verelim: Belki sizlere belirli konular yazamayız ama en azından birkaç tüyo verebiliriz. İnsanlarla iletişim kurarken konu her ne olursa olsun, önemsiz veya gereksiz olduğunu düşünmeyin. Yeni tanıştığınız insanlarla benzer deneyimleriniz olabilir, belki de sadece aynı şarkıyı veya aynı sanatçıyı seviyorsunuzdur. İletişim kurarken soru sormaktan çekinmeyin, karşı tarafla muhakkak ortak bir nokta yakalayacaksınız.
Ortak bir nokta bulabilmek için, karşı tarafı dikkatli bir şekilde dinlemelisiniz. Cazibeli insanlar iletişim kurarken karşı tarafı dinlediklerini dile getirirler; “seni anlıyorum”, “evet” veya “kesinlikle ben de aynı şeyi düşünüyorum” gibi. Bu, karşınızdaki kişiyi kabul ettiğinizi gösterir. İnsanlar kabul görmeyi ve onaylanmayı severler. Yani, doğru bir taktik diyebiliriz.
Tabii ki de sırf cazibeli görünmek için her söyleneni de kabul etmemelisiniz. Sizin fikrinize uymayan, yanlış olduğunu düşündüğünüz konuşmalarda da tartışmalara açık olmalısınız. Bunu yaparken öfkelenmemeye ve sakin bir dille konuşmaya çalışın. Karşı tarafı anladığınızı, farklı bir bakış açısına sahip oldu için onu takdir ettiğinizi söyleyin. Sonrasında da sizin için doğru olanları sıralayabilirsiniz.

Birçok insan kırılganlıklarını ve zayıflıklarını göstermekten çekinir. Aslında, kendi zayıflıklarını kabul eden ve bunları paylaşmaktan çekinmeyen insanların özgüveni daha yüksektir. Çünkü bu insanlar kendilerini tanıyorlar ve kendilerini şeffaf bir şekilde tanıtmaktan korkmuyorlar; bizlere de ilham kaynağı oluyorlar.
Genellikle hayran olduğumuz insanların kusursuz olduğunu düşünürüz. Her şeyi kontrol edebildiklerini, hata yapmadıklarını ve engellere rağmen hedeflerine odaklandıklarını düşünürüz. Güçlerine ve özgüvenlerine hayranlık duyarız. Oysaki onlarda hata yapıyor, onlarda yanılıyor veya onlarda zaman zaman düşüşler yaşayabiliyor. Onları kendi yerinize koyun, size ne kadar çok benzediklerini anlayacaksınız. Aslında zayıf yönleri olduğunu ve bunlarla nasıl baş ettiğini göreceksiniz. Bu sayede siz de zayıflıklarını kabul edebilir ve göstermekten çekinmemeye başlayabilirsiniz. Cesaretinizi gösterin. Bunu cazibenin en önemli kurallarından biri olarak görebiliriz.

Büyüleyici insanların temel farklılıklarında biri de tamamen hedefe odaklanmalarıdır. Bir olayın kendi başına oluşmasını beklemiyorlar; çaba sarf ediyorlar ve istediklerini alıyorlar. Yani başarı bir kadının sahip olduğu en güçlü cazibedir. Bu insanlar sorumluluktan kaçmazlar ve kendilerine olan inançları tamdır.
Çoğu kişi, bir şey yapmadan önce doğru zamanı bekler ve bulunduğu durumu kontrol etmeye çalışır. Sizce hiçbir şey yapmadan, sadece beklemek ne kadar cazip görünebilir?  Hareket etmekten korkmayın. Başarılı ve güçlü bir kadın olabilirsiniz. Başarınız sizi hem cazibeli gösterecek hem de özgüvenli görünmenize yardımcı olacak.
Şimdi, kontrolü elinize alın ve güçlü, başarılı bir kadın olarak girdiğiniz ortamlarda ışığınızı büyük bir gururla taşıyın.
 

İlgili Makaleler