Yüksek Enerji

Cildiniz Nefes Alsın 
Sıcak havalarda yoğun kapatıcılığa sahip ürünlerle ten makyajı yapmak yerine ince yapılı, cilde nefes aldıran ürünler tercih etmek gerekiyor. Cilt tonunu eşitledikleri için renkli güneş koruyucuları radarımızdayken su bazlı BB kremler de mevsime çok uygun.ü
Editör Önerisi: Dior Diorshow Hydra Life SPF 30 BB krem

Cazibeli Dudaklar
Kırmızı her sezonun rengi. Yaz mevsiminde hafif pembeye kaçan kırmızı tonlar, dudaklarda daha canlı ve taze bir etki yaratmak için kullanılıyor. Dudak kalemi uygulaması yerine rujunuzu dudak çizginizin biraz dışından sürerek yaz görünümüne uygun, dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz.
Editör Önerisi: Chanel Le Rouge Crayon de Couleur

Sade Duruş
Yoğun bir dudak renklendirmesine en çok yakışan dokunuş ise abartısız bir göz makyajı. Islak bir görünüm veren likit farlar arasından ten renginize en uyumlu rengi seçin. Likit farı uygularken aydınlatıcı ile karıştırıp daha parlak ve canlı bir görünüm elde etmeniz mümkün.
Editör Önerisi: Make Up Forever Aqua XL Color Paint göz farı

Keskin Hatlar
Çene hattını ve elmacık kemiklerini belirginleştirmek için bronzer ile bu bölgeleri gölgelendirin. Bu sayede daha keskin hatlara sahip olurken cool bir etki yaratabilirsiniz. Eğer güneşlenerek bronzlaştıysanız yaz aylarında kışın kullandığınızdan bir ya da iki ton koyu bir bronzer tercih etmenizi öneriyoruz.
Editör Önerisi: Guerlain Terracotta mat bronz pudra

Etkili Çözüm
Yağlı bir cildiniz yoksa yaz makyajında toz ürünlerden uzak durun. Cilt tonunu eşitlemek için pudra formundaki kapatıcılar yerine primer’ların daha etkili olduğunu unutmayın. Cilt ihtiyacına göre çeşitlilik gösteren primer’lardan destek alarak kusursuz ten görünümü elde edebilirsiniz.
Editör Önerisi: Tom Ford Illuminating primer

Daha Doğal 
Krem allıklar cilt dokusuyla uyumlu olmaları ve sıcak havalardaki kalıcılıklarıyla yazın sıklıkla kullanılıyor. Sezonun güzellik trendlerini takip ederek abartılı ama genç bir etki elde etmek istiyorsanız pembe tonları tercih edin.
Editör Önerisi: Milk Lip et Cheek stick

En Moda
Far seçiminde neon renkler revaçta. Aynı rengin açık ve koyu tonlarını kullanarak dikkat çekici bir göz makyajı yapabilirsiniz. Göz pınarlarında açık tonları tercih ederken, göz kapakları ve kenarlarına koyu tonlar sürerek daha derin bakışlar yaratmak mümkün. Göz makyajınızın kalıcılığını artırmak için far bazı uygulamak gerekli.
Editör Önerisi: NYX Ultimate far paleti ve Bobbi Brown Long Wear far bazı

Yalın Tavır
Yoğun far uygulaması yapıldıktan sonra dikkatin başka bölgelere dağılmaması için makyaj nude tonlarda bir ruj veya dudak parlatıcısı ile bitirilmeli. Dudak makyajında kullanılan transparan formüller ve balm’lar hem bakım yapıyor hem de sağlıklı bir görünüm sağlıyor. Böylece yüzde ferah bir etki yaratılıyor.
Editör Önerisi: Lanolips dudak balm’ı

Çerçeveleyin
Kirpik diplerine uygulanan göz kalemini daha da etkileyici hale getirmek için üst kirpiklerin içine de uygulama yapın. Tightlining denilen bu teknik sayesinde bakışlar çok daha çarpıcı hale geliyor. Abartıya kaçmadan bakışları şekillendirmeyi ve belirginleştirmeyi sağlayan bu yöntem için yumuşak uçlu kalemleri tercih edebilirsiniz.
Editör Önerisi: Mac Technakohl Liner göz kalemi

Yaz Renkleri
Yazın gözde meyvesi şeftalinin tonları yanakları vurguluyor. Mevsimin renk yelpazesinde önemli bir yere sahip şeftali tonlarındaki allığı sürmeye elmacık kemiklerinin ortasından başlamak yerine burun kenarlarından başlayarak makyaja sıcak bir etki katabilirsiniz. Bu uygulama için geniş ve yumuşak bir allık fırçası kullanın.
Editör Önerisi: Too Faced Peach Blur allık ve Nars Kabuki fırça 

Nokta Atışı
Göz pınarlarına ve dudak üstlerine hafifçe aydınlatıcı uygulayarak optimum ışıltıyı yakalayın. Bu görünümün ferahlatıcılığının sırrı minik fırça dokunuşlarında saklı. Palet şeklindeki aydınlatıcılar ile yüzün değişik bölgelerine farklı tonlarda ışıltı katarak aydınlatıcınızın farınız ve rujunuz ile ahenk içerisinde görünmesini sağlayabilirsiniz.
Editör Önerisi: Dior Backstage Glow palet

Ton Farkı 
Maskara seçerken genelde herkesin tercihi siyahtan yana oluyor. Ancak özellikle yazın bu kuralı yıkın. Kahverengi maskaralar kirpikleri belirginleşirken yoğun bir göz makyajından kaçınmanızı sağlıyor. Bu renk küçük yapılı gözlerin ortaya çıkmasına da olanak veriyor.
Editör Önerisi: Clinique High Impact maskara
 

YAZI SELİN ÇATAY

İlgili Makaleler