Detoks Etkisi Yapan Üç Yoga Pozu

Detok, vücudun zararlı maddelerden arındırılması işlemidir. Vücudun enerjisini artıran, bağışıklık sistemi güçlendiren detoks, sadece beslenme ile değil, egzersiz ile de etki gösterebilir. Beyin fonksiyonlarını güçlendiren, psikoloji üzerinde olumlu etkisi bulanan detoksu mutlaka her açıdan denemeniz gerekiyor.
Şimdi size vereceğimiz bu üç yoga egzersizi, detoks etkisi sayesinde sizi daha güçlü kılacak.
Garudasana hareketi için ayakta matınızın üzerinde konum alın. Dizlerinizi hafifçe kırın, ağırlığınızı sol bacağınıza verin. Aynı anda sağ dizinizi göğsünüze doğru yaklaştırın. Ayak parmaklarınız aşağıya bakacak bir şekilde ayağınızı sol ayak bileğinizin veya kaval kemiğinizin her iki tarafına koyun ve sağ uyluğunuzu sol uyluğunuzun üzerine geçirin. Ardından sağ kolunuzu sol kolunuzun altından dolayarak parmak uçlarınız yukarıya bakacak şekilde iki elinizin avuç içlerini birbirine sıkı bir şekilde bastırın.
Kalçanızı yavaşça aşağıya doğru indirin ve oturur pozisyonu alın. 15 veya 30 sn. boyunca bu şekilde kalmaya çalışın. Bunu yaparken dengenizi bozmmaya dikkat edin. Ardından diğer tarafınız için aynı hareketi yapın.

Diğer adı “Aşağı bakan köpek” olan bu hareketi yapmak için matınızın üzerinde el ve dizlerinizin üzerinde, bir köpek duruşu yapın. Elleriniz omuzlarınızın altına gelecek şekilde ve dizleriniz kalçalarınızın tam altında olacak şekilde durun.
Nefesinizi alın ve iki dizinizi birden yerden yavaşça ve kontrollü bir şekilde kaldırın. Sanki “v” haarfi oluşturacakmışsınız gibi düşünün. Kuyruk sokumunuzu karnınızın arkasından uzatın ve ardından kasıklardan hafifçe bastırın. 
Ayak topuklarınızı yere iyice bastırarak kontrollü bir şekilde esneyin. Dizlerinizi düz bir şekle getirin. Kalçanızın dış kısmını sıkın ve üst kısmını içeri doğru bastırın. Karın bölgeniz olabildiğince olduğunca daralsın.
Kollarınızı sıkıştırın ve avuçlarınızı yere güçlü bir şekilde bastırın. İç kollarınızı, bileklerinizden omuzların üst noktasına kadar gerin. Kürek kemiklerinizi gerinize doğru esnettikten sonra serbest bırakın ve başınızı üst kollarınızın arasında tutmaya özen gösterin.
Bu hareketi tam anlamanız için bir video izlemenizi ya da bir yoga eğitmeninden destek almanızı tavsiye ediyoruz.
Bu pozisyonda 1 – 3 dakika civarında kalmaya çalışın.

Yarım balık kralı olarak da bilinen bu hareket için matınızın üzerine oturun. Sırtınız ,düz, dik ve bacaklarınız öne doğru uzanmış olsun. Dizlerinizi kırın ve önünüze doğru koyun. Sağ ayağınızı sağ bacağınızın altına olacak şekilde aynı görseldeki gibi yerleştirin. Sol bacağınızı ise kasığınıza yakın bir noktaya doğru yaslayın. Sol bacağınızı yavaşça ve kontrollü bir şekilde yukarı kaldırın ve sağ dizinizin dış tarafına gelecek şekilde yerleştirin. Nefesinizi verin. Kendinizi üst gövdeniz ile birlikte yavaşça sağ kalçanızın dışına doğru fotoğraftaki gibi döndürün. Hareketi yaparken belinizi dik tutmaya özen gösterin.

İlgili Makaleler