Editörlerimiz Deniyor: Göz Kapağı Peeling’i Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Konu göz sağlığı olduğunda aklınıza yalnızca gözlük kullanımı ya da görme problemleri gelmesin. Gözlerde kızarıklık, kuruluk ve iristasyon da kulağa daha kolay halledilebilen sorunlar gibi gelse de aslında en az diğer rahatsızlıklar kadar önemli. 
Her şeyden önce gözünüzle ilgili olarak yaşadığınız her sorunu doktorunuza danışmalı ve mümkünse altı ayda bir kontrole gitmelisiniz. 

Makyajı temizlemeden uyumak cildimize yapabileceğimiz en büyük kötülük olduğu gibi aynı şekilde göz sağlığımız için de oldukça zararlı; maskarai far ve eyeliner kalıntıları gözlerimizin mikrop kapmasına sebep olur ve göz sağlığımızı bozar. Bu noktada cildinize uyguladığınız günlük bakım rutinlerinden bir tane de gözleriniz için oluşturmalı, gözlerinizi kirlerden derinlemesine arındırmalı, nemlendirmeli ve gerekiyorsa yap bakımı yapmalısınız. 

Kirpikleriniz göz sağlığınızı korumak için toz taneciklerininin gözünüze girmesini engeller fakat tanecikler kirpiklerinize yapışabilir hele ki takma kirpik kullanıyorsanız bu durumda göz temizliği sizin için daha önemli hale gelir. Havadaki kirler ve polen taneleri göz kapaklarınızda, kirpiklerinizde siz fark etmeseniz bile birikebilir. 

Benim oldukça hassas, hemen sulalan, sürekli kuruluk ve kaşıntı problemi yaşadığım gözlerim için zamanında birçok göz damlası kullandım. Elbette, doktor kontrolünde. Fakat zaman zaman problemim o kadar rahatsız edici bir hal aldı ki doktorum kortizonlu göz damlaları kullanmam gerektiğini söyledi. Hal böyle olunca ben de kendimce çözümler üretebilmek ve hayatımı kolaylaştırabilmek için yapabileceğim bir şey var mı diye araştırmaya başladım. İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda göz kapağı peeling’i (Lid Scrub) ile tanıştım.

Göz kapağı peeling’i dendiğinde açıkçası ilk düşündüğüm “Neden göz kapaklarıma peeling uygulaması yapayım ki ?”oldu. O bölgedeki derinin ince ve hassas olması, bence peeling için uygunsuzdu. Düşünce ürkütücü olsa da bende merak uyandırmıştı.
Online bir alışveriş sitesinden aldığım göz kapağı peeling’ini kullanmaya başlamadan önce elbette doktoruma danıştım. Kendisi deneyebileceğimi fakat gözümü alıştırmamam gerektiğini, zaten göz yapımın hassas olduğunu, istenmeyen reaksiyonlar doğabileceğini söyledi.

Göz kapağı peelingi adıyla satın aldığım ürünün kutusundan normal peelingler gibi tanecikli yapıya sahip bir temizleyici değil her biri ayrı ayrı paketlenmiş otuz adet temizleme pad’i çıktı. Baktığınızda makyaj temizleme pad’leriyle aynı mantığa sahip bu ürün de göz makyajını, gözde oluşan yağlanmayı ve diğer kirleri temizlemeyi hedefliyor.

Doktorumun ve online alışveriş sitesi kullanıcılarının yorumlarını birlikte değerlendirdiğimde hassas göz yapısına sahip insanların göz kapağı peeling’i yapmasının gözde reaksiyonlar yaratabileceğini düşünüyorum. Oldukça hassas ve ince olan göz deriniz bu uygulamaya olumsuz tepki verebilir. Göz çevrenizde kızarıklık, kaşıntı ve iritasyon hissediyorsanız bu konuda yapabileceğiniz en sağlıklı şey doktorunuza danışmak olur. Fakat yine de benim gibi her şeye rağmen denemek istiyorsanız size önerim önce bir test sürüşüne çıkmanız.

İlgili Makaleler